to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 02.02.2013

Κοινωνία

Φασιστική εμπρηστική επίθεση σε χώρο αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι

Σήμερα Σάββατο 2 Φεβρουαρίου τα ξημερώματα ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος αλληλεγγύης "ΙΣΤΟΣ" στο Χαϊδάρι δέχθηκε φασιστική εμπρηστική επίθεση. Κάλεσμα συμπαράστασης από τα μέλη της συλλογικότητας για τις 12 το μεσημέρι στο χώρο του "ΙΣΤΟΥ" Κουμουνδούρου 5 και Νικομηδείας.



Ο χώρος φυλασσόταν από την αστυνομία η οποία αναζητούσε τον "υπεύθυνο" για να παραδώσει το κτίριο. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.


Στην ανακοίνωση του κοινωνικού χώρου επισημαίνεται: 

«Η επίθεση αυτή σε έναν Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο όπως ΙΣΤΟΣ που στεγάζει πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και αλληλέγγυες δράσεις, που λειτουργεί με αυτοδιαχείριση και άμεση δημοκρατία έγινε σε μια συγκυρία όπου οι ΕΚΧ δέχονται ολόπλευρες βίαιες επιθέσεις τόσο από το επίσημο κράτος όσο και από το ανεπίσημο κράτος.


Το κλίμα κατασυκοφάντησης των τελευταίων ημερών που επιχειρεί η κυβέρνηση απέναντι στους αυτοοργανομένους χώρους τροφοδοτεί και ενισχύει τέτοιες φασιστικές επιθέσεις.

Η τοπική κοινωνία και όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι ο ΙΣΤΟΣ δεν είναι ένας χώρος ανομίας, όπως αποκαλεί τους ΕΚΧ η κυβέρνηση, αλλά ένας χώρος συνεύρεσης, συνεργασίας, ανάπτυξης αλληλέγγυων δράσεων, πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης που απαντά πολύμορφα στην καταπάτηση των πολιτικών, κοινωνικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο ΙΣΤΟΣ είναι ανοικτός σε κάθε πολίτη – αλλά κλειστός στους φασίστες – να τον επισκεφτεί, να συμμετάσχει σε δράσεις και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Δηλώνουμε ότι ο ΙΣΤΟΣ είναι κοινωνική κατάκτηση, ανήκει στον κόσμο του Χαϊδαρίου και της ευρύτερης περιοχής και θα τον υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους φασίστες που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο».

Τα μέλη του κοινωνικού χώρου «ΙΣΤΟΣ» καλούν την «κοινωνία του Χαϊδαρίου και κάθε ενεργό πολίτη σε ανοιχτή συγκέντρωση στον ΙΣΤΟ, στις 12:00 να καταδικάσουμε τη φασιστική επίθεση και να υπερασπιστούμε τον αυτοοργανωμένο Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλληλεγγύης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)