to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 23.03.2021

Κοινωνία

Φαρμακοποιοί Αττικής: Αντιεπιστημονική και επικίνδυνη η διανομή των self tests από τα φαρμακεία

Αν δεν υπάρχει ιχνηλασία και καταγραφή σε πραγματικό χρόνο είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο να γίνουν αυτά τα self tests σημειώνει ο ΦΣΑ.


«Είναι σαφής η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες ακόμη και για την καταγραφή των αποτελεσμάτων των τεστ τώρα που πια η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική, λόγω της δικής της αποτυχημένης πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με την χορήγηση self tests στους πολίτες μέσω φαρμακείων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός καταγραφής των αποτελεσμάτων των τεστ σε βάση δεδομένων ενώ εκφράζει έντονη ανησυχία για τη διαδικασία διαχείρισης των 40 εκ. χρησιμοποιημένων τέστ, «τα οποία θα είναι με βιολογικό φορτίο που θα αποβάλλονται;  Σε κοινούς κάδους σκουπιδιών;», σημειώνει ο ΦΣΑ.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής κάνουν λόγο για προσπάθεια συκοφάντησής τους από την κυβέρνηση με φθηνά επιχειρήματα «δήθεν περί αιτημάτων αμοιβής προσπαθώντας να πετύχει έναν κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος τους, απαντάμε με τις πράξεις μας».

Ας αφήσει λοιπόν η Κυβέρνηση τα άστοχα πυροτεχνήματα περί διενέργειας self tests κατ οίκον ή στα φαρμακεία και ας προσπαθήσει να οργανώσει αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και πολύ καιρό : την διενέργεια τεστ στον πληθυσμό με ορθό και επιστημονικό τρόπο σχεδιασμένο και όχι για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους.

«Με ότι μας δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, η μέχρι τώρα πολιτική της στην εξέλιξη της πανδημίας, είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αυτό το εφιαλτικό  αποτέλεσμα» καταλήγουν οι φαρμακοποιοί Αττικής.

Διαβάστε ακόμη:

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ «πέταξε» έξω από το φαρμακείο του το συνεργείο του ΣΚΑΪ

Έντονη διαμαρτυρία Ιατρών Βιοπαθολογίας για τα self tests

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Όχι απλά δεν έχουν σχέδιο, αλλά τα έχουν κάνει μπάχαλο ακόμη και με τα test

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)