to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:37 | 20.12.2012

Κοινωνία

Φαρμακοποιοί: Αναστολή των κινητοποιήσεων από σήμερα

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν το βράδυ της Τετάρτης οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα, Πέμπτη, τα φαρμακεία θα χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.




Με την εισήγηση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρου Αμπατζόγλου διαφώνησαν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος και οι φαρμακοποιοί - μέλη του Δ.Σ. που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά κ.κ. Λουράντος και Κώστας Κούβαρης, έκαναν μία μικρή σύσκεψη προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στο Λεκανοπέδιο.

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τόσο σοβαρή κινητοποίηση μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε πληρωθεί έναν μήνα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και αυτό που πρέπει να διεκδικήσουμε είναι ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών το οποίο όμως, θα τηρείται», δήλωνε χθες, Τρίτη, ο κ. Λουράντος.

Ανέφερε δε, ότι συμπεριλαμβανομένου του Δεκεμβρίου, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ωστόσο, η απόφαση που πήραν οι κ.κ. Λουράντος και Κούβαρης είναι να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στον Πειραιά, σαν ένδειξη καλής θέλησης μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας.

Πηγή: Το Βήμα


Και το χθεσινό (19/12) ρεπορτάζ της Αυγής για το θέμα (πριν την απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων):


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Διασπαστική του κλάδου κίνηση "αποκλιμάκωσης" από τον υπουργό Υγείας

Εξοργισμένος με το βάσιμο ενδεχόμενο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρος Αμπατζόγλου να προτείνει σήμερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου την αναστολή των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του κλάδου εμφανίζεται ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΦΣ θα αρχίσει στις 2 μ.μ. και ο Θόδωρος Αμπατζόγλου φέρεται αποφασισμένος να εισηγηθεί την αναστολή των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, σύμφωνα με την οποία εντός του Δεκεμβρίου θα εξοφληθεί πλήρως ο κλάδος για τις εκτελεσμένες συνταγές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα, όμως, με όσα εξηγεί ο Κώστας Λουράντος στην "Αυγή", οι φαρμακοποιοί - μέλη του ΦΣΑ δεν έχουν λαμβάνειν για τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς τότε ο Σύλλογος βρισκόταν σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

"Εάν ο κ. Αμπατζόγλου επιλέξει να λήξει την κινητοποίηση λόγω επικείμενης εξόφλησης του Σεπτεμβρίου και μόνον, τότε τι θα πω εγώ στους συναδέλφους μου στον Σύλλογο;", σημειώνει ο Κώστας Λουράντος και προειδοποιεί ακόμη και με υποβολή παραίτησής του από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του ΠΦΣ.

Από τη δική του πλευρά, ο γενικός γραμματέας του ΦΣΑ Ηλίας Γιαννόγλου επισημαίνει στην "Αυγή" ότι "δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πληρωθεί έστω ο Σεπτέμβριος μέχρι το τέλος του 2012, γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο κλείνει την ερχόμενη Παρασκευή για τις γιορτές και, έτσι, στον υπουργό Υγείας απομένει πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να υλοποιήσει ακόμη και αυτήν τη δέσμευσή του".

Εξάλλου, το θέμα της επαρκούς και σταθερής δημόσιας χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ έθεσε χθες κατά προτεραιότητα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Λυκουρέντζος: Θα πληρώσω τώρα τον Σεπτέμβριο...


"Πριν τελειώσει το 2012, οι φαρμακοποιοί θα έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές του Σεπτεμβρίου".

Αυτήν τη "διαβεβαίωση" παρείχε προχθές αργά το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στον πρόεδρο του ΠΦΣ και εκπροσώπους φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση και να αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί την αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Στη συνάντηση των δύο μερών αρνήθηκε να προσέλθει ο πρόεδρος του ΦΣΑ.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ακόμη ότι "τα κλαδικά αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων, όπως έχουν τεθεί υπ' όψιν μου, θα συζητηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του νέου έτους, σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της υφιστάμενης νομοθεσίας. Παράλληλα, για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς μέχρι 31.12.2011 και σε συνεργασία των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, θα ολοκληρωθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος οι σχετικές διαδικασίες αποπληρωμής των οφειλών".


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)