to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φάρμακα, εμβόλια, τεστ στην εποχή του covid19: Σήμερα, στις 7 η διαδικτυακή εκδήλωση

Τη δεύτερη κατά σειρά διαδικτυακή εκδήλωση του κύκλου "Κοινωνία, Οικονομία και Πολιτική στην μετά-covid19 εποχή" διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 και ώρα 19.00 το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, με τίτλο "Φάρμακα, εμβόλια, τεστ στην εποχή του covid19. Προς αλλαγή μοντέλου στην έρευνα & ανάπτυξη"


Τη δεύτερη κατά σειρά διαδικτυακή εκδήλωση του κύκλου "Κοινωνία, Οικονομία και Πολιτική στην μετά-covid19 εποχή" διοργανώνει την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 και ώρα 19.00 το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, με τίτλο "Φάρμακα, εμβόλια, τεστ στην εποχή του covid19. Προς αλλαγή μοντέλου στην έρευνα & ανάπτυξη".

Εδώ και πολλά χρόνια, κινήματα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας προσπαθεί να αναδείξει το ζήτημα του πώς η εκχώρηση της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης κυρίως σε ιδιωτικές εταιρίες και η λειτουργία του μηχανισμού των "πατεντών" οδηγούν κατ' αποτέλεσμα στον αποκλεισμό της δίκαιης πρόσβασης όλων των ανθρώπων στην αναγκαία φαρμακευτική περίθαλψη.

Ωστόσο, η πανδημία του covid19 έθεσε για πρώτη φορά επί τάπητος το ζήτημα της δημόσιας φαρμακευτικής έρευνας και της δημόσιας διάθεσης των προϊόντων αυτής σε μεγαλύτερη κλίμακα και με μεγαλύτερη έμφαση, καθώς μας αναγκάζει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται, κατά κυριολεξία, για ζήτημα ζωής και θανάτου για τις κοινωνίες μας.

Τα θέματα αυτά θα αναδείξει η εκδήλωση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, με ομιλητές/-τριες τους/τις :

- Μαριανέλλα Κλώκα, Διεκδίκηση Δικαιωμάτων, PRAKSIS

- Ανδρέα Ξανθό, γιατρό, πρώην Υπουργό Υγείας

- Γιώργο Παπανικολάου, γιατρό, επίκουρο καθηγητή, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Συντονίζει :

Δημήτρης Τερζής, δημοσιογράφος, Εφημερίδα των Συντακτών

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Ινστιτούτου, πατώντας την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://meet.poulantzas.gr/b/sot-m2m-ynu.

Δεν απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη εγγραφή ή εγκατάσταση λογισμικού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)