to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 31.05.2021

Κοινωνία

Φαρ Ουέστ η Αθήνα - Νέα δολοφονία στη Βάρη του πυγμάχου Τ. Μπερδέση

Το θύμα, παλιός γνώριμος των αρχών, είναι πρώην πυγμάχος από τη Πάτρα και η δολοφονία σχετίζεται ήδη με τον πόλεμο του οργανωμένου εγκλήματος που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στην χώρα


Λίγες ώρες μετά από τη δολοφονία στα Σεπόλια δεύτερη εκτέλεση έρχεται για να επιβεβαιώσει πως έχει χαθεί κάθε έλεγχος στη βαριά εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα.

*Διαβάστε ακόμα τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το οργανωμένο έγκλημα

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η ΕΛΑΣ τη δολοφονία γνωστού 39χρονου πυγμάχου, από άγνωστους εκτελεστές, το πρωί, στην περιοχή της Βάρης και ειδικότερα την ώρα που βρισκόταν στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.ύστερα από καρτέρι που στήθηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δράστες διέφυγαν με το τζιπ  ή αυτοκίνητο χρώματος γκρι/ασημί από το οποίο πυροβόλησαν και κατάφεραν τα θανατηφόρα τραύματα στον 39χρονο.

Στο σημείο έχει σπεύσει ιατροδικαστής και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που διενεργεί την έρευνα, λαμβάνονται καταθέσεις και αναζητούνται τυχόν υλικά από κάμερες για ανάλυση.

Ποιος είναι το θύμα

Το θύμα είναι ο Τάσος Μπερδέσης που έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε ριάλιτι επιβίωσης και φαίνεται πως ήταν γνωστός στις αρχές καθώς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις της νύχτας. Είχε καταγωγή από την Πάτρα και έχει κατά το παρελθόν φυλακιστεί μάλιστα για κάποιο χρονικό διάστημα ήταν και φυγόδικος.

Ό Τάσος Μπερδέσης ήταν ένας από τους καλύτερους Έλληνες πυγμάχους των τελευταίων ετών. Αν και ξεκίνησε με καράτε στην ηλικία των 12, ήταν η πυγμαχία το 1993 που τελικά τον κέρδισε.

Η εξέλιξή του ήταν γρήγορη, καθώς άρχισε να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο από το 1999. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το 2002 στα - 75 κιλά, το 2007 στα -81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, τo 2007 κέρδισε το κύπελλο Ακρόπολις.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο του 2008, ωστόσο λόγω εμπλοκής του με τη δικαιοσύνη, δεν συμμετείχε στους Αγώνες.

Το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας.

Το περιστατικό όπως φαίνεται αθροίζεται στον «πόλεμο» που έχει ανοίξει εδώ και μήνες στον χώρο της νύχτας.

Χρ. Σπίρτζης: Η εικόνα της χώρας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα

Σε δήλωση του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

«Το απόγευμα της Κυριακής δολοφόνησαν θαμώνα καφετέριας στα Σεπόλια, το πρωί της Δευτέρας γάζωσαν με σφαίρες και άφησαν νεκρό πυγμάχο έξω από γυμναστικό σύλλογο στη Βάρη. Οι μαφιόζικες εκτελέσεις έχουν γίνει μια καθημερινή είδηση στη χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους πολίτες να βιώνουν τον τρόμο από τον ατελείωτο κύκλο του αίματος.

Ενώ γίνονται δολοφονίες, πλέον ανά δωδεκάωρο, το επιτελικό μπάχαλο Μητσοτάκη έχει το μυαλό του να κάνει προσλήψεις αστυνομικών για να τοποθετηθούν στα ακόμη κλειστά πανεπιστημια​κά ιδρύματα.

Η παντελής απουσία της ΕΛΑΣ και η έλλειψη στοιχειώδους σχεδίου για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας έχει αποθρασύνει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και της νύχτας σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκτελούνται διαρκώς συμβόλαια  θανάτου υπό το φως του ήλιου, μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες και μικρά παιδιά.

Η μη εξιχνίαση μιας έστω δολοφονίας, γεννά πλέον μεγάλα ερωτηματικά για τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, την λειτουργία, τις εντολές και τη στάση τους.

Ελάχιστα απασχολούν όλα αυτά το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Οι σφαίρες πέφτουν βροχή και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ασχολούνται με την προκήρυξη για την (υπερ)στελέχωση του νέου σώματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Χρησιμοποιούν συνειδητά εδώ και δύο χρόνια την αστυνομία ως μέσο επιβολής του πολιτικού τους σχεδίου ελέγχου, της τρομοκράτησης της κοινωνίας. Αποτέλεσμα η ΕΛΑΣ να έχει αποδιοργανωθεί πλήρως και να έχει καταστεί ανίκανη να επιτελέσει το βασικό της ρόλο που είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος, η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και η προστασία της ασφάλειας των πολιτών.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αλλάξει άμεσα πολιτική και επιχειρησιακή κατεύθυνση.

Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να συνεχίσει να βιώνει τον τρόμο της δράσης συμμοριών και δολοφόνων.

Η εικόνα της χώρας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Το έργο του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη:  Νόμος Άγριας Δύσης στην κοινωνία και Τάξη στη νεολαία και στους κοινωνικούς αγώνες, η καθημερινή ανασφάλεια των πολιτών αποτελεί βαθιά πληγή για τη δημοκρατία μας.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)