to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το φάντασμα του Τσίπρα

Ο Τσίπρας υποδαυλίζει κοινωνικές εντάσεις. Που πάει να πει ότι είναι αθώος ο ατελέσφορος εγκλεισμός. Είναι αθώα η φτώχεια που χτυπάει τους εργαζόμενους


Τελικώς, όπως φαίνεται, ένα φάντασμα πλανιέται τελευταία πάνω από το Μαξίμου: Το φάντασμα του Τσίπρα. Όσο ο Μητσοτάκης τα χάνει μπροστά στα αποτελέσματα της πολιτικής του κι όσο τρομάζει μπροστά στα επερχόμενα, τόσο καταφεύγει στους πολιτικούς του προγόνους. Να πάλλεται η υπέργηρη καρδιά της εθνικοφροσύνης και να θερμαίνεται κάθε τρίκυκλη ψυχή. Νυν υπέρ πάντων ο αγών, διότι:

Ο Τσίπρας υποδαυλίζει κοινωνικές εντάσεις. Που πάει να πει ότι είναι αθώος ο ατελέσφορος εγκλεισμός. Είναι αθώα η φτώχεια που χτυπάει τους εργαζόμενους. Είναι αθώα τα λουκέτα που βάζουν τέλος σε ζωές και όνειρα μικρομεσαίων. Είναι αθώα η πολιτική της κυβέρνησής του. Είναι αθώος ο ίδιος με τα μοτοκρός, τις ποδηλατάδες, την υπέρκομψη και τις τσαμπούνες. Ένοχος ο Τσίπρας.

Ο Τσίπρας υπονομεύει τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού. Επειδή η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στη χτεσινή εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη. Άρα η κυβέρνηση είναι αθώα για την πένθιμη πομπή των νεκρών, το πατείς με πατώ σε στα ΜΜΕ, το πάστωμα στους χώρους εργασίας, τα εμβόλια που καρκινοβατούν αν δεν ανήκεις στους αρίστους, τα τεστ που δεν συνταγογραφούνται. Ένοχος ο Τσίπρας.

Ο Τσίπρας προσβάλλει τον αγώνα των υγειονομικών. Άρα αθώα η κυβέρνηση που τους έχει αφήσει χωρίς τα αναγκαία όπλα τόσο καιρό, που τους στερεί τα στοιχειώδη, που τους αφήνει απλήρωτους, που έχει εγκαταλείψει το ΕΣΥ στη μαύρη του μοίρα, που έχει στείλει την αστυνομία εναντίον όσων χειροκροτούσε, που διαχειρίζεται τις διοικήσεις των νοσοκομείων ως λάφυρα. Ένοχος ο Τσίπρας.

Ο Τσίπρας έχει τεράστιες ευθύνες που δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Αυτό πια κι αν είναι αντάξιο του εξωγήινου. Άρα αθώοι οι ραβδοφόροι της Νέας Σμύρνης, οι χρυσαυγίτες με στολή, οι Κυρανάκηδες και οι Πλεύρηδες που τους δικαιώνουν. Αθώο και το βελόνι της Πελώνη. Και, βέβαια, αθώος κι ο Μητσοτάκης που τους εξωθεί απροσχημάτιστα σε νέα κατορθώματα. Ένοχος ο Τσίπρας.

Ο Τσίπρας φταίει για όλα όσα ο Μητσοτάκης κάνει ή δεν κάνει. Που πάει να πει, σ’ αυτή τη γλώσσα τη βουβή, ότι γυρίζουμε ολοταχώς πίσω. Στις μαύρες εποχές του εσωτερικού εχθρού. Γιατί πάντα όταν η επικοινωνία είναι γκρίζα για την κοινωνία έρχεται το μαύρο.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)