to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 03.12.2012

left.gr

Πολιτική

Φάκελος: Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ - Μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μιλούν στο left.gr

Mιλούν: Κ. Αθανασίου, Δ. Βίτσας, Παν. Λαφαζάνης, Δ. Παπαδημούλης, Χρ. Παπαδόπουλος, Π. Λάμπρου, Γ. Νικολακάκης, Αντ. Νταβανέλος, Μ. Μπαρσέφσκι, Βασ. Κατριβάνου.


Mέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μιλούν στον Άγγελο Καλοδούκα και το left.gr στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας να ανοίξουμε έναν οριζόντιο διάλογο μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη διαδικασία συγκρότησης και ενοποίησης του φορέα, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Δεκεμβρίου. Το αφιέρωμα συνεχίζεται, ακολουθούν οι συνεντεύξεις με χρονολογική σειρά (οι νεότερες πρώτα):


Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ



Μάνια Μπαρσέφσκι, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ / Συνιστώσα Ρόζα



Π. Λάμπρου


Γ. Νικολακάκης


Αντ. Νταβανέλλος


Χριστόφορος  Παπαδόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού



«Η ασφάλειά μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβερνώσα δύναμη θα είναι ένα ριζοσπαστικό κόμμα είναι η ίδια η συμμετοχή του κόσμου, είναι η δημοκρατία που πρέπει να κατακτούμε καθημερινά και περισσότερο μέσα στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες, να είμαστε μέσα στην πολιτική σύγκρουση και την ίδια στιγμή να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και να πριμοδοτήσουμε ένα στρατηγικό αναστοχασμό».

Το στίγμα του νέου ΣΥΡΙΖΑ:

«Το στίγμα το δώσανε οι 300 συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που γίνανε όλο αυτό το διάστημα: Είναι η μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μαζικό, ριζοσπαστικό, πλειοψηφικό κόμμα της αριστεράς. Είναι η αντίσταση: στις 300 συνελεύσεις την ίδια στιγμή που μιλάγανε για τα ιδρυτικά κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ και της Συνδιάσκεψης, την ίδια στιγμή σχεδιάζανε και ποια θα ήταν η κοινωνική τους παρέμβαση. Είναι η πρώτη φορά που τόσα έντονα μπαίνει  το στοιχείο της κοινωνικής όσμωσης, της εξωστρέφειας, της πολιτικής δράσης από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα συνεισφέρουν σε αυτήν την προβληματική, σε αυτόν τον προσανατολισμό και οι νέοι άνθρωποι που εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το στίγμα του νέου ΣΥΡΙΖΑ: πολιτική ενοποίηση, μαζικό κόμμα της αριστεράς και κόμμα που δρα μέσα στην κοινωνία και όχι απλά περιμένει μία εκλογική διαδικασία για να επαληθεύσει τη δύναμή του ή το συσχετισμό του».




Δημήτρης Παπαδημούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ



«Το μυστικό είναι γερό, αριστερό κόμμα με σαφή ταυτότητα και πειστικό, προοδευτικό, τεκμηριωμένο πρόγραμμα»


Για τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ


«Ανοιχτοί στον κόσμο, ο οποίος έρχεται για να προσφέρει, για να ακουμπήσει σε μας την ελπίδα του, την κοινωνική του ανάγκη, το όραμά του και είναι δική μας μαγκιά και δικό μας στοίχημα αυτούς που δεν είναι αριστεροί να τους βοηθήσουμε να γίνουν αριστεροί μέσα από τη συνύπαρξη και την ίδια ώρα, ερμητικά κλειστοί στους αλεξιπτωτιστές, τα λαμόγια της εξουσίας και όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ρεύμα ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ»  


Για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


«Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι και πολύ πιο έντιμοι από αυτούς που κυβερνούν τώρα και κυβέρνησαν για δεκαετίες αυτή τη χώρα με τα γνωστά αποτελέσματα, που τα βιώνουν εκατομμύρια Έλληνες στο πετσί τους»




Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ




«Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, που είχαμε μέχρι τώρα, των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων δεν πήγαν καθόλου χαμένες, παρότι πέρασαν τα μνημόνια.  Διότι ανέτρεψαν ένα ολόκληρο πολιτικό τοπίο, έστειλαν μηνύματα παντού, σε όλη την Ευρώπη και αυτή τη στιγμή η αριστερά στην Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της κυβέρνησης και έχει γίνει και πρότυπο για μεγάλα κινήματα και αριστερές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή όλοι συζητάνε για τη δυνατότητα που μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει. Και να κυβερνήσει με ένα ριζοσπαστικό, αριστερό πρόγραμμα, όχι με ένα πρόγραμμα διαχείρισης του συστήματος. Ένα πρόγραμμα ανατροπής των μνημονίων και προοδευτικών διαδικασιών».

Για τη Συνδιάσκεψη:


«Πέραν των αδυναμιών και των ελλείψεων στην προσυνδιασκεψιακή πορεία, το μεγάλο καλό είναι ότι έστω και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος προβληματισμός. Είδαμε μεγάλο ενδιαφέρον, είδαμε συμμετοχή, πράγματα που ανοίγουν μεγάλες δυνατότητες για το αύριο, αρκεί να τις αξιοποιήσουμε. Αρκεί να πάμε για οργανώσεις με ενεργά μέλη».



Κώστας Αθανασίου, συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.




Δημήτρης Βίτσας,  γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού.




2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)