to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:40 | 25.05.2018

Κοινωνία

Fake news Ρωμανιά και Παπαδάκη για τη σύνταξη της χήρας του σμηναγού Μπαλταδώρου (βίντεο)

Η τρομοκρατία με αφορμή τις συντάξεις δεν έχει όρια. Κάποια κανάλια έχουν εργολαβικά αναλάβει αυτό το καθήκον και με τα παπαγαλάκια τους καθημερινά διαρρέουν fake news σχεδόν για τα πάντα, ενώ δεν σταματούν ούτε στο πένθος και τον θάνατο.


Με αφορμή τη σύνταξη που θα έπαιρνε η χήρα του σμηναγού Μπαλταδώρου, ο καθημερινός σχολιαστής του ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ειδικός επί των ασφαλιστικών θεμάτων, Γ. Ρωμανιάς, τον Απρίλιο κατήγγειλε ότι η σύνταξη που θα λάβει η γυναίκα του σμηναγού θα είναι μόλις 480 ευρώ.

Συγκεκριμένα είπε: «Ο μισθός αυτού του ανθρώπου είναι 1.180 η σύνταξη της γυναίκας του με βάση αυτό, θα είναι 480 ευρώ. Είναι ένας πρόχειρος λογαριασμός που κάνω τώρα. Είναι λειτουργία πολιτείας αυτή;». Η ψευδής είδηση αναδημοσιεύτηκε κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου δημιουργώντας τον αντίστοιχο θόρυβο.

Σύμφωνα όμως με τη χθεσινή ανακοίνωση της  Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας πληροφορούμαστε ότι η σύνταξή της συζύγου του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου με τα δύο τέκνα της θα διαμορφωθεί στο μικτό ποσό των 3.300 ευρώ (μείον 6% υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης και 198 ευρώ και πληρωτέο ποσό 3.102 ευρώ).

Τι 3.102 ευρώ, τι 480 μικρή η διαφορά μπροστά στην παραπληροφόρηση για τον Γ. Ρωμανιά και τον ΑΝΤ1.

Να περιμένουμε μια συγγνώμη για την τυμβωρυχία και τη δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας;

Να σημειωθεί ότι την οργή του είχε εκφράσει τότε (12 Απριλίου) ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ενώ μέσω του διαδικτύου είχε δηλώσει:

«Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο 4 του Ν. 4387/2016 που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος.»

Επιπλέον με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημέρωσε ότι η Βουλή προχωράει στην υιοθεσία των δύο παιδιών του Σμηναγού μέχρι την ενηλικίωσή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)