to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:00 | 12.03.2020

Κοινωνία

Fake news περί κορωνοϊού στη Μόρια

Και ξαφνικά χθες το απόγευμα ακούσαμε από σοβαρούς κατά τα άλλα δημοσιογράφους σε μεγάλα Αθηναϊκά τηλεοπτικά δίκτυα, ότι «στον καταυλισμό της Μόριας είχαμε δυο περιστατικά ύποπτων κρουσμάτων για κορωνοϊό».


Δεν υπήρξε ύποπτο κρούσμα στον καταυλισμό της Μόριας οπότε δεν εστάλη ποτέ δείγμα στην Αθήνα για να έχει υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα. Αρνητικό και το δείγμα μου Αλβανού κρατούμενου στην Αστυνομική Διεύθυνση

Και ξαφνικά χθες το απόγευμα ακούσαμε από σοβαρούς κατά τα άλλα δημοσιογράφους σε μεγάλα Αθηναϊκά τηλεοπτικά δίκτυα, ότι στον καταυλισμό της Μόριας είχαμε δυο περιστατικά ύποπτων κρουσμάτων για κορωνοϊό που μάλιστα είχαν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αναφέρει το τοπικό site της Λέσβου, Στο Νησί.

Τι είχε συμβεί όμως στην πραγματικότητα; Και ποια είναι η κοινωνική ευθύνη δημοσιογράφων και δημοσιογραφούντων που μεταδίδουν άκριτα χωρίς να τις διασταυρώσουν ψευδείς ειδήσεις με ότι αποτέλεσμα κι αν έχει αυτό στην τοπική κοινωνία αλλά και στην κοινωνία των ανθρώπων που ζουν στη Μόρια;

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου κρατείτο Αλβανός μετανάστης στη Λέσβο του οποίου είχε λήξει η άδεια παραμονής. Ο εν λόγω μετανάστης είχε έρθει σε επαφή με την ασθενή από κορωνοϊό που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όταν επέστρεψε από τους Αγίους Τόπους. Στο μεσοδιάστημα όμως από την επιστροφή της και της απόδειξης ότι η 43χρονη Πλωμαρίτισα είχε νοσήσει, ο Αλβανός εργάτης συνελήφθη.

Η ιχνηλάτηση των ανθρώπων με τους οποίους η Πλωμαρίτισα ήρθε σε επαφή έφεραν τις αρχές μπροστά στο πρόβλημα του Αλβανού εργάτη ο οποίος στο μεταξύ ζούσε με άλλους κρατουμένους. Ιδιαίτερα δε με έναν Σουδανό (και όχι Σομαλό όπως είχε διαρρεύσει) και ο οποίος είχε επιστραφεί χθες το πρωί στο Προαναχωρησιακό Κέντρο, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Εκρίθη όμως ότι δεν υπήρχε λόγος λήψης δείγματος αφού δεν είχε το παραμικρό σύμπτωμα που να παρέπεμπε στη νόσο του κορωνοϊού. Για αυτό και παρέμεινε σε απομόνωση στο Προαναχωρησιακό Κέντρο. Οπότε όχι για δυο αλλά ούτε για ένα δείγμα από τη Μόρια δεν αναμένεται σχετική απάντηση. Πόσο μάλλον ότι λήφθηκε και είναι αρνητική!

Ας σημειωθεί ότι σήμερα Πέμπτη, στις 8 το βράδυ ήρθε η απάντηση στο δείγμα που είχε σταλεί στην Αθήνα και αφορούσε τον Αλβανό εργάτη το οποίο και ήταν αρνητικό.

Αύριο το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα δυο και μόνο δειγμάτων που στάλθηκαν στην Αθήνα. Το ένα αφορά γυναίκα σε κατάσταση εγκυμοσύνης από το περιβάλλον της νοσηλευόμενης ασθενούς. Και ένα μιας νεαρής Ιρανής μεταφράστριας.

πηγή Στο Νησί

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)