to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 20.03.2018

Πολιτική

Fake news για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων διά στόματος Μ. Σχοινά

Ο Έλληνας εκπρόσωπος της Κομισιόν υποστήριξε ότι αποσιωπήθηκε στα χτεσινά εγκαίνια του έργου Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων η συγχρηματοδότησή του από την ΕΕ. Κάτι που διαψεύδεται πανηγυρικά από την πραγματικότητα


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Παπαδημούλης: «Ο Μ. Σχοινάς οφείλει να είναι πιο προσεκτικός, για να μην αδικεί ούτε την χώρα του, ούτε την αλήθεια»

«Λυπηρό ότι η συγχρηματοδότηση από την ΕΕ της ιστορικής ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αποσιωπήθηκε στη σημερινή κάλυψη των εγκαινίων. Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της ΕΕ στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας» ήταν το σχόλιο του Έλληνα εκπρόσωπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολιάζοντας τα χτεσινά εγκαίνια του έργου Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων από τον πρωθυπουργό

Λυπηρό ότι η συγχρηματοδότηση από την ΕΕ της ιστορικής ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αποσιωπήθηκε στη σημερινή κάλυψη των εγκαινίων. Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της ΕΕ στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας. @CorinaCretuEU https://t.co/fdc2WI51Mm

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) 19 Μαρτίου 2018

Για κακή του τύχη, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς ξεκάθαρα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερεται η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μεγάλο αυτό έργο. Συγκεκριμένα, κατά της διάκρεια της ομιλίας του ο Αλ. Τσίπρας είπε:

«Ο βασικός κορμός του έργου που εγκαινιάζουμε σήμερα, είναι το καλώδιο υψηλής τάσης μήκους 105 χιλιομέτρων, που συνδέει πλέον τη Σύρο με το ηπειρωτικό σύστημα, μέσω του υποσταθμού που έχει κατασκευαστεί στο Λαύριο. Και ακολούθως, με αντίστοιχες καλωδιακές συνδέσεις, η Σύρος συνδέεται με την Τήνο, καθώς και με την Πάρο, που τροφοδοτεί με τη σειρά της μια σειρά από άλλα γειτονικά νησιά. Έτσι η Σύρος, η Τήνος και η Πάρος, αλλά και η Αντίπαρος, η Νάξος, το Κουφονήσι, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, αλλά και η Ίος, η Σύκινος και η Φολέγανδρος, όλα αυτά τα νησιά μας συνδέονται, πλέον, με το ηπειρωτικό σύστημα. Και βεβαίως, το αμέσως επόμενο διάστημα, με την ένταξη και της Μυκόνου, ολοκληρώνεται η πρώτη σημαντική φάση του έργου. Ο χάρτης που βρίσκεται πίσω μου είναι ευκρινής και σε αυτόν αποτυπώνονται άλλες τρεις φάσεις, για τις οποίες θα αναφερθώ στη συνέχεια. Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα έχει συνολικό προϋπολογισμό 245 εκατομμύρια ευρώ και πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Είπα στην αρχή για τον σημαντικό ρόλο του ΑΔΜΗΕ. Επιτρέψτε μου να πω και κάτι ακόμα: Όπως φαντάζομαι γνωρίζετε οι περισσότεροι από εσάς, βρήκαμε δεσμεύσεις στο τραπέζι όταν αναλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο κ. Σχοινάς φαίνεται λοιπόν να επέλεξε να υποστηρίξει κακή -fake- πληροφόρηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απάντησε στον εκπρόσωπο της Κομισιόν: «Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός και να διαβάζει τις ομιλίες τις οποίες στη συνέχεια σχολιάζει μέσω Twitter» ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος και παρέθεσε σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα»

Και το μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς αντέδρασε στο σχόλιο του εκπροσώπου της Κομισιόν και έγραψε: «Είναι θλιβερή η σημερινή στοίχιση του Έλληνα εκπροσώπου της Κομισιόν με την εκστρατεία fake news εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. Πρέπει να μάθει να είναι περισσότερο θεσμικός εκπρόσωπος της ΕΕ & λιγότερο νεοδημοκράτης στις δημόσιες τοποθετήσεις του».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)