to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το Facebook σκέφτεται να «κρύψει» τα likes

Εφόσον αυτό συμβεί, οι χρήστες θα μπορούν να κλικάρουν το εικονίδιο και να κάνουν «like» σε κάποια φωτογραφία, κείμενο ή βίντεο που αναρτάται στην πλατφόρμα αλλά μόνο ο δημιουργός της ανάρτησης θα γνωρίζει πόσοι έχουν κάνει «like»


Το Facebook ενδέχεται να σταματήσει να προβάλει δημοσίως τον αριθμό των «likes» που συνοδεύουν τις αναρτήσεις των χρηστών του.

Τον σχεδιασμό αυτό επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. «Σχεδιάζουμε να κρύψουμε τον αριθμό των "likes" στο Facebook», είπε χαρακτηριστικά.

Εφόσον αυτό συμβεί, οι χρήστες θα μπορούν να κλικάρουν το εικονίδιο και να κάνουν «like» σε κάποια φωτογραφία, κείμενο ή βίντεο που αναρτάται στην πλατφόρμα αλλά μόνο ο δημιουργός της ανάρτησης θα γνωρίζει πόσοι έχουν κάνει «like».

Αυτή η αλλαγή υποτίθεται ότι θα μειώσει την πίεση των χρηστών να κερδίσουν την επιδοκιμασία των άλλων μεταφέροντας έτσι την προσοχή στο περιεχόμενο των αναρτήσεων κι όχι στη δημοτικότητά τους.

Το Facebook ήδη δοκιμάζει σε ορισμένες χώρες αυτή τη δυνατότητα στην πλατφόρμα Instagram. Οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν πόσα «likes» έχει αποσπάσει η φωτογραφία που έχουν αναρτήσει και πόσες φορές έχουν προβληθεί τα βίντεό τους, αλλά αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δεν εμφανίζονται πλέον δημόσια.

Το Twitter επίσης δοκίμασε αυτή τη μέθοδο, αλλά διαπίστωσε ότι οι χρήστες του μέσου αυτού ενδιαφέρονται λιγότερο για tweets όταν δεν συνοδεύονται από στατιστικά στοιχεία δημοτικότητας τους.

«Όταν αφαιρείς αυτούς τους δείκτες, οι άνθρωποι συμμετέχουν λιγότερο», είχε πει τον Αύγουστο ο Κέιβον Μπέικπουρ, διευθυντής προϊόντων του Twitter, σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

tags: Facebook

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)