to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:14 | 05.04.2019

Πολιτική

Φ. Βάκη: Τι φοβάται και καταψήφισε την άρση του απορρήτου η ΝΔ, τις offshore; (ηχητικό)

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου (στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.


«Τι έχει να φοβηθεί η ΝΔ; Τις οφσόρ στις οποίες έχουν εντοπιστεί στελέχη της;» αναρωτήθηκε η Φωτεινή Βάκη αναφερόμενη στην τροπολογία που ψηφίστηκε χτες και αφορά την άρση του τραπεζικού χρηματιστηριακού και επαγγελματικού απορρήτου των υπόχρεων δήλωσης πόθεν έσχες (επομένως και του πολιτικού προσωπικού)

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου (στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Η κα Βάκη μίλησε για  την τροπολογία που αφορά την άρση του τραπεζικού χρηματιστηριακού και επαγγελματικού απορρήτου των υπόχρεων δήλωσης πόθεν έσχες (επομένως και του πολιτικού προσωπικού), και διατύπωσε το ερώτημα: «τι έχει να φοβηθεί η ΝΔ; Τις οφσόρ στις οποίες έχουν εντοπιστεί στελέχη της;».

Όπως είπε η Κοιν. Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι απαράδεκτο και πρέπει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις τι φοβάται και καταψήφισε την τροπολογία». Επεσήμανε μάλιστα πως έχουμε και δείγματα γραφής του παρελθόντος όταν είχε φύγει άρον άρον από τη Βουλή σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όταν η κυβέρνηση αυστηροποίησε το καθεστώς για την συμμετοχή αιρετών στις οφσόρ εταιρίες.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, που έχει προκύψει με τον κ. Πετσίτη, η κα Βάκη απάντησε πως «ο κ. Πετσίτης αυτή την περίοδο είναι δια πάσαν νόσον…» και συμπλήρωσε πως εφόσον ο πολίτης αυτός πλούτισε παράνομα, φυσικά και θα ελεγχθεί. Το γεγονός ότι κάποιος έβγαζε σέλφις με πολιτικούς δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο ενοχοποίησης της κυβέρνησης σε θέματα διαφθοράς, υπογράμμισε η κα Βάκη.

Η Κοιν. Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρέβαλε στα κατασκευασμένα σκάνδαλα ουσιαστικά θέματα για τα οποία πρέπει να μιλήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως τα ίδια τους τα δάνεια, που ανέρχονται σε περισσότερα από 400 εκατομμύρια. Υπογράμμισε μάλιστα, πως «μία από τις αιτίες της κρίσης είναι και αυτή η πρακτική των θαλασσοδανείων έναντι αέρα κοπανιστού»

Τέλος, αναφερόμενη στην πρόταση 33 ευρωβουλευτών, από όλους τους πολιτικούς χώρους, να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, σε συνδυασμό με τις καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη για την Συμφωνία των Πρεσπών η κα Βάκη αναρωτήθηκε «σε ποιο φάσμα στην Ευρώπη τοποθετούνται ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του;».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)