to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:48 | 09.01.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Φ. Βάκη: Τα στοιχεία δείχνουν ανάταξη της οικονομίας και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων (βίντεο)

Στα θετικά στοιχεία της οικονομίας που δείχνουν ανάταξη υπέρ των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμμάτων και προαναγγέλλουν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων αναφέρθηκε το πρωί σε τηλεοπτική συνέντευξή της, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.


Μιλώντας για τη ρύθμιση του 50+1 που αφορά τα πρωτοβάθμια σωματεία και περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης τόνισε ότι «δεν πρόκειται περί απαγόρευση της απεργίας» υπενθυμίζοντας ότι είναι μια ρύθμιση που προέρχεται από διαπραγμάτευση με δανειστές η οποία δεν γίνεται επί ίσοις όροις. «Δεν με κάνει ευτυχισμένη η ρύθμιση για την απεργία» είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι αρχικά η απαίτηση ήταν το 50+1 να αφορά όλα τα σωματεία και σε συμφωνία ΣΕΒ, ΔΝΤ απαιτούσαν το λοκ άουτ κάτι που θα ήταν εφιαλτικό.

Διευκρίνισε ότι η ρύθμιση του 50+1 αφορά τα πρωτοβάθμια τοπικά σωματεία και όχι τα κλαδικά, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια. Επιπλέον η ρύθμιση αφορά τα ταμειακά ενήμερα μέλη.  Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να βγούμε από το μνημόνιο αναρωτήθηκε. «Σταθμίζεις λοιπόν και πράττεις αναλόγως» απάντησε.

Επιπλέον η κ. Βάκη παραπέμποντας στα στοιχεία της ΕΣΕΕ είπε ότι εξαιτίας του μερίσματος και του επιδόματος αλληλεγγύης καθώς και τις εκπτώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για όσους εισπράττουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης τονώθηκε η αγορά και υπήρξε αύξηση 5% του τζίρου και 100% πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς.

Επιπλέον ανέφερε την κοινωνική πολιτική που επιχειρεί η κυβέρνηση ευνοώντας τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Από τα 650 εκ. τα επιδόματα πήγαν στα 910 εκ., 400 βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα 450 κέντρα υγείας που γίνονται ενώ στον ΟΛΠ επέστρεψαν οι συλλογικές συμβάσεις καθώς και ο 13ος και 14ος μισθός και κατώτατο μισθό 1.100. "Δεν είναι όλα ρόδινα" υποστήριξε κλείνοντας αλλά "γίνονται βήματα που προαναγγέλλουν την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας". 

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)