to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:18 | 11.04.2019

Πολιτική

Φ. Βάκη: Λογοπαίγνια δεν συνάδουν με την ιδιότητα του κ. Αθανασίου (βίντεο)

«Λογοπαίγνια με τόσο σοβαρά θέματα δεν συνάδουν με την ιδιότητα του κ. Αθανασίου που είναι έγκριτος νομικός»


«Λογοπαίγνια με τόσο σοβαρά θέματα δεν συνάδουν με την ιδιότητα του κ. Αθανασίου που είναι έγκριτος νομικός», σημειώνει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη μιλώντας στην ΕΡΤ1, αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού».

Στο ίδιο πλαίσιο η κ. Βάκη υπενθύμισε και την χθεσινή δήλωση του Ευ.Βενιζέλου για την υπόθεση Novartis σημείωσε ότι «ο κ. Βενιζέλος προεξοφλώντας συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα φροντίσει να παραγραφούν».

Προκύπτει ότι υπάρχει "μια διάσταση μεταξύ της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων και επ' ευκαιρία των καθηκόντων. Ποια είναι τα καθήκοντα ενός υπουργού; Θα γίνω υπουργός για να δωροδοκούμαι και να παίρνω μίζες; ή στα καθήκοντα του υπουργού συμπεριλαμβάνεται η δωροδοκία, ευνοϊκές αποφάσεις για μια εταιρεία; Σε συνδυασμό με τα περί σκευωρίας τι εννοεί κάποιος όταν λέει ότι ο πολύ σύντομος χρόνος παραγραφής θα αφορά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων." πρόσθεσε η κ. Βάκη.

«Μας έχει στοιχίσει πάρα πολύ το αρ. 86 και χάρη στις κοπιώδεις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στα αναθεωρητέα άρθρα» τόνισε η Φ.Βάκη προσθέτοντας ότι η Βουλή επιστρέφει στην Δικαιοσύνη και με βάση την πορεία της υπόθεσης για τον κ. Λοβέρδο διότι θεωρείται αναρμόδια να κρίνει.

«Το σκάνδαλο της Novartis αποτελεί μια κραυγαλέα υπόθεση χειραγώγησης της τιμής των φαρμάκων» σημείωσε ενώ παράλληλα κάλεσε το «παλιό πολιτικό σύστημα να απολογηθεί για τη ζημία των 23 εκ. ευρώ στην Υγεία» υπογραμμίζοντας ότι το σκανδαλο της Novartis ότι στοίχησε 3 δισ. και αναφορικά με αυτό «κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει στον πολίτη».

«Η χώρα έχει ανακτήσει το διεθνές κύρος της έχουμε μαθει να στήνουμε γέφυρες και όχι τείχη» πρόσθεσε η Φ.Βάκη τονίζοντας ότι ο κ, Βέμπερ «έχει εκφράσει την πιο ανθελληνική στάση» απαντώντας στον κ. Τσιάρα της Ν.Δ. που υπερθεμάτιζε των θέσεων αυτών.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)