to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 16.05.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Φ. Βάκη: Γιατί είναι κακό να σπάσει η Β' Αθήνας; (βίντεο)

Η πολιτική δεν είναι παζάρια


Στα εκλογικά σενάρια, την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και τα «παζάρια» που επιχειρεί η Ν.Δ. με αφορμή τη συζήτηση για το σπάσιμο της Β’ Αθηνών, αναφέρθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη στον ΣΚΑΪ.

«Είναι καταστροφικό για τη χώρα να μπούμε σε μια ατέρμονη εκλογολογία, όπως η αντιπολίτευση, και αυτό γιατί είμαστε λίγο πριν την έξοδο από ένα πολύ μεγάλο κύκλο επιτροπείας με τα μνημόνια», υποστήριξε, ενώ καλούμενη να σχολιάσει δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σε εφημερίδα, εξήγησε ότι πρόκειται για μια δήλωση καθησυχαστική που απευθυνόταν σε συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης.

Μιλώντας για τη φορολογία η κ. Βάκη τόνισε ότι «θα πρέπει πρώτα να βγούμε από τα μνημόνια, να σταθεροποιηθεί η χώρα και μετά θα συζητήσουμε για τις φορολελαφρύνσεις». Επιπλέον πρόσθεσε ότι είναι «θεμιτό και ηθικό είναι να μην κοπούν οι συντάξεις» ενώ και για αυτό το θέμα παρέπεμψε μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Αναφορικά με το σπάσιμο της Β’ Αθήνας η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν είναι θεμιτό ένα δούναι – λαβείν όπως επιχειρεί η ΝΔ. Τάχθηκε υπέρ της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, αλλά όπως είπε η «πολιτική δεν είναι παζάρια» ενώ χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα για «τεχνικούς» λόγους για μια τέτοια διαδικασία.

«Γιατί είναι κακό να σπάσει μια τεράστια εκλογική περιφέρεια όπως η Β’ Αθηνών. Η χάραξη του εκλογικού χάρτη είναι πυλώνας δημοκρατίας» πρόσθεσε. Για το θέμα της ΑΕΠΙ η κ. Βάκη απάντησε ότι «οποιαδήποτε συμπίεση δεν είναι ορθή, όταν η κοινωνία είναι πιεσμένη» ωστόσο υπενθύμισε το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ προσθέτοντας ότι οι πνευματικοί δημιουργοί πρέπει να πληρώνονται.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)