to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:47 | 09.05.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Φ. Βάκη: Διαβατήριο εξόδου το πλεόνασμα από τον ματωμένο κύκλο των μνημονίων (βίντεο)

Στην ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην μικροπολιτική που επιδίδεται με αφορμή τα εθνικά θέματα καθώς και την ατέρμονη εκλογολογία λίγο πριν την έξοδο από τα μνημόνια κατήγγειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη στην ΕΡΤ.


«Η επίσκεψη του κ. Ερντογάν έφταιγε και όχι ο κ. Ερντογάν;» ρώτησε η κ. Βάκη. Στερείται σοβαρότητας η κριτική αυτή της Ν.Δ. εκτός του ότι είναι επικίνδυνη. Ενδεικτική η στάση της στο Μακεδονικό που έχει υπαναχωρήσει από τη δική της γραμμή του 2008.

Στα θέματα της οικονομίας η κ. Βάκη υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτή η συζήτηση μεσούσης της διαπραγμάτευσης. Αυτή τη στιγμή δείξαμε με το τεράστιο πλεόνασμα που καταφέραμε ένα πολύ καλό διαβατήριο εξόδου ότι μπορούν να βγουν τα νούμερα. Το ΔΝΤ διαψεύστηκε για άλλη μια φορά. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να εφαρμοστούν τόνισε η κ. Βάκη.

Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα τόνισε  η κ. Βάκη  προσθέτοντας ότι πρέπει «να γίνει η έξοδος πρώτα χωρίς αμετροέπειες, διαβατήριο εξόδου το πλεόνασμα από τον ματωμένο κύκλο των μνημονίων. Να αποδείξουμε ότι τα προνομοθετημένα μέτρα είναι περιττά».

Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι δεν είναι σε θετική κατεύθυνση η εκλογολογία και η κινδυνολογία που έχει προκύψει από την αντιπολίτευση σε αυτή την κρίσιμη καμπή λίγο πριν την έξοδο.

Ενώ αναφερόμενη στη χθεσινή συζήτηση για το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή υποστήριξε ότι ήταν μια πολύ καλή συζήτηση με εξαίρεση μερικά μελανά σημεία. Καλούμενη να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κατσίκη απάντησε: «απαράδεκτη και μνημείο σκοταδισμού» ωστόσο πρόσθεσε ότι τα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι δυο διαφορετικά κόμματα, ενώ και στους ΑΝΕΛ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις από αυτή του κ. Κατσίκη.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)