to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 05.04.2019

Πολιτική

Φ. Βάκη: Αναμφίβολα σκανδαλώδης η ρύθμιση της ΝΔ για τα δάνεια της

Δεν υπάρχει Έλληνας δανειολήπτης που να έχει καταφέρει μια ρύθμιση όπως αυτή της ΝΔ για τα δάνεια της η οποία είναι αναμφίβολα σκανδαλώδης


Αναμφίβολα σκανδαλώδη χαρακτήρισε η κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη τη ρύθμιση της ΝΔ για τα δάνεια της. Και τόνισε ότι «δεν υπάρχει Έλληνας δανειολήπτης που να έχει καταφέρει μια ρύθμιση» όπως αυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η βουλευτής Κέρκυρας επισήμανε ότι διαβάζοντας τα ρεπορτάζ διαπιστώνουμε ότι «για χρέος άνω των 4.000.000 ευρώ η Νέα Δημοκρατία θα καταβάλει μηνιαία δόση μόνο 5.500 ευρώ. Και αφού αποπληρώσει νομίζω 188.000 ευρώ θα πάει σε νέα ρύθμιση. Αυτό κάτι μου θυμίζει εμένα, του «Κήρυκα Χανίων», μου θυμίζει μπαλόνι».

Η ρύθμιση γίνεται με την ελπίδα ότι μετά από τις εκλογές μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί ως κυβέρνηση. «Προφανώς και είναι σκανδαλώδες όπως και σκανδαλώδες ήταν το χτεσινό όπου καταψήφισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τον έλεγχο «Πόθεν Έσχες»» σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Βάκη.

«Κόπτεται για τη διαφάνεια η Νέα Δημοκρατία αρκεί να μην την αφορά» σημείωσε. Η κα Βάκη έθεσε το ερώτημα «ας μας πει η Νέα Δημοκρατία γιατί το καταψήφισε;» αναφορικά με το μέτρο που διευκολύνει τον εξονυχιστικό έλεγχο για τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές των πολιτικών, καθώς θα γίνεται άρση του απορρήτου αυτομάτως και ελέγχου του «Πόθεν Έσχες».

Η κα Βάκη μίλησε για την αναγκαιότητα να σταματήσουν να αναπαράγονται ανακρίβειες στον δημόσιο διάλογο. Εξήγησε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους δεν είναι δόση. Αφορούν ρυθμίσεις μόνιμες οι οποίες βελτιώνουν και το προφίλ του χρέους και μειώνουν τον όγκο του.

«Άρα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε αυτή τη φάση είναι η επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η σταθεροποίηση του επιτοκίου σ’ ένα τμήμα των δανείων. Άρα με τον τρόπο αυτό η ελληνική οικονομία θα ωφεληθεί γιατί θα μειωθεί το ετήσιο κόστος χρηματοδότησης του χρέους αλλά και το ύψος του» εξήγησε.

Πηγή: Στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)