to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 24.06.2019

Πολιτική

Φ. Κουβέλης: Δίκαιη ανάπτυξη για όλη την κοινωνία ή ανάπτυξη για τους λίγους;

Στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου αλλά και στη λιμενική πολιτική του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας αναφέρθηκε-μεταξύ άλλων-ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης


Στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου αλλά και στη λιμενική πολιτική του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας αναφέρθηκε-μεταξύ άλλων-ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA και στο δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης:

----Για το διακύβευμα των εθνικών εκλογών

Φ.Κ «Το διακύβευμα είναι εάν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με μία προοδευτική πολιτική ή θα επιστρέψει σε μία νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία δεν θα έχει κοινωνικό πρόσημο αλλά ούτε και το πρόσημο της δίκαιης ανάπτυξης. Τι σημαίνει δίκαιη ανάπτυξη; Επί των κυβερνήσεων των Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή είχαμε υψηλούς δείκτες ανάπτυξης της τάξης του 4,8%-4,9%. Το ζήτημα είναι ότι επικαρπωτές αυτής της ανάπτυξης ήταν οι λίγοι. Όταν μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη, εννοούμε μία ανάπτυξη που τα χαρακτηριστικά της θα οδηγούν στο να γίνεται επικαρπωτής του αποτελέσματος η ίδια η κοινωνία και όχι οι λίγοι».

----Για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων στα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας.

Φ.Κ «Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των διεθνών διαγωνισμών στη βάση του εθνικού και του ευρωπαϊκού Δικαίου, έτσι ώστε να υπάρξουν επενδύσεις σε επιμέρους δραστηριότητες για τα λιμάνια. Άλλα λιμάνια προσφέρονται για την αξιοποίηση των μαρίνων, άλλα για ναυπηγεία, άλλα για εμπορικές δραστηριότητες και άλλα για σύνθετες δραστηριότητες. Με την παρουσία των Οργανισμών Λιμένων είχαμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Για πρώτη φορά δεν είναι ελλειμματικά τα λιμάνια μας, αλλά αντίθετα εμφανίζουν κέρδη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)