to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 24.06.2014

Πολιτική

Φ. Κούβελα (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Το Ελληνικό να αποδοθεί στους πολίτες!

«Η απώλεια των τελευταίων ελεύθερων παραλιακών χώρων που απέμειναν στην αττική, δίνει το σύνθημα για την καταπάτηση και ιδιοποίηση των παραλιών όλης της Ελλάδας από ιδιώτες- αρπακτικά, οι οποίοι πλέον δε θα χρειάζονται ούτε καν την ανοχή και τα στραβά μάτια διεφθαρμένων εκπροσώπων του κράτους και των δημοτικών αρχών»


Η Φ. Κούβελα, σε φωτογραφία του @dromografos από την κινητοποίηση της 24ης Ιουνίου έξω από τη «Μεγάλη Βρετανία»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΄Β Αθήνας Φωτεινή Κούβελα συμμετείχε σήμερα, 24 Ιουνίου 2014, στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Φορείς και συλλογικότητες που αντιτίθενται στα σχέδια της κυβέρνησης και της «Lamda Development», συμφερόντων του ομίλου Λάτση, έδωσαν τη δική τους απάντηση την ώρα που στο εσωτερικό του ξενοδοχείου η ανάδοχος εταιρία παρέθετε συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσει τα σχέδιά της για την εκμετάλλευση της έκτασης που η Κυβέρνηση κάνει δώρο στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Την παραλία-σύμβολο αντίστασης και ελεύθερης πρόσβασης στους πολίτες, λόγω των αγώνων των τοπικών κινημάτων και της Δημοτικής αρχής χαρίζει η Κυβέρνηση αδιαφορώντας για το Δημόσιο συμφέρον και το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση στους αιγιαλού της επικράτειας.

Τα τρία χιλιόμετρα της παραλίας του Αγίου Κοσμά μέσω του λεγόμενου «χωροταξικού» νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει και τις διατάξεις για τις χρήσεις γης, δίνονται δώρο στον όμιλο Λάτση μετά την απόκτηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Η κυβέρνηση με αυτή της την κίνηση παραχωρεί στα οικεία της επιχειρηματικά συμφέροντα το δικαίωμα δόμησης εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων δίπλα στη θάλασσα. 

Η απώλεια των τελευταίων ελεύθερων παραλιακών χώρων που απέμειναν στην αττική, δίνει το σύνθημα για την καταπάτηση και ιδιοποίηση  των παραλιών όλης της Ελλάδας από ιδιώτες- αρπακτικά, οι οποίοι πλέον δε θα χρειάζονται ούτε καν την ανοχή και τα στραβά μάτια διεφθαρμένων εκπροσώπων  του κράτους και των δημοτικών αρχών. 

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι  συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό δικαίωμα των πολιτών και θα το υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο.  Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο χώρος του Ελληνικού να αποδοθεί στους πολίτες, με τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στην περιοχή, και ότι οι παραλιακοί δήμοι θα πρέπει να διατηρήσουν αυτό τους τον χαρακτήρα διαφυλάσσοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόμαστε όχι μόνο να καταψηφίσουμε το εν λόγω νομοσχέδιο αλλά και να βοηθήσουμε με κάθε μέσο για την μαζικοποίηση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)