to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 13.02.2021

Πολιτική

Φ. Κούβελα: Γιατί δεν είναι μόδα οι καταγγελίες, είναι το ελληνικό κίνημα #Metoo!

Καταδικάζουμε κανάλια και εκπομπές που προσπαθούν να συσκοτίσουν, να κουκουλώσουν τα γεγονότα για να μη θίξουν συγκεκριμένους υψηλά ιστάμενους, να μη φτάσει η αλήθεια παντού.


Αναλυτικά η δήλωση της Φ. Κούβελα:

Στηρίζουμε  όλες τις γυναίκες  και όλους τους άντρες  που τολμάνε  και μιλάνε. Κι αυτό πρέπει να γίνεται  χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς αλλά, χωρίς συμψηφισμούς θύτη  και θύματος , χωρίς λύπη για το φίλο μας , το συνεργάτη μας,  τον κολλητό  μας  πολιτικό που είναι θύτης και κακοποιεί (και εμείς το γνωρίζουμε).

Στηρίζουμε τις επώνυμες και τους επώνυμους που καταγγέλλουν, όπου καταγγέλλουν, γιατί αποτελούν  φωτεινό παράδειγμα και δίνουν θάρρος  και δύναμη  να μιλήσουν χιλιάδες άλλα ανώνυμα θύματα.

Στηρίζουμε τις εκπομπές που αναδεικνύουν σωστά τα πρόβλημα αλλά και τα γεγονότα  της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης.

Καταδικάζουμε κανάλια και εκπομπές που προσπαθούν να συσκοτίσουν, να κουκουλώσουν τα γεγονότα για να μη θίξουν συγκεκριμένους υψηλά ιστάμενους, να μη φτάσει η αλήθεια παντού.

Οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί πολιτικοί,  άντρες και γυναίκες,  που γνώριζαν και συγκάλυπταν  πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους.

Είναι μάχη αυτή που δίνεται  σήμερα και πρέπει να κερδηθεί σε πολλά επίπεδα.

Υπάρχουν νόμοι, θεσμοί, κοινωνικές δομές  που προστατεύουν σήμερα τα θύματα  και τιμωρούν τους θύτες, αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλα πολλά, όπως  π.χ. νομοθετική ρύθμιση για να μη παραγράφονται πλέον αυτά τα αδικήματα  όταν δεν καταγγέλλονται αμέσως.

Πάνω από όλα πρέπει να μιλάμε συνεχώς για να «σκάνε» όσες  κι όσοι  πάνε να καλύψουν  είτε συνειδητά είτε λόγω άγνοιας το γεγονός. Το «εγώ δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα» δεν ισχύει. Αυτός  που έχει εξουσία, το παίρνει μόνος του αυτό το «δικαίωμα», δε σε ρωτάει.

Με ενότητα και συνεχή δράση μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα  και ο δρόμος που άνοιξε τώρα, να γίνει  λεωφόρος.

Γιατί δεν είναι μόδα οι καταγγελίες. Είναι το ελληνικό κίνημα  #Metoo!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)