to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:19 | 18.09.2015

Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει την τρίτη εντολή

Την τρίτη εντολή επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ με την πρόεδρό του, Φώφη Γεννηματά, να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το κόμμα της σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα αφήσει πίσω του τη Χρυσή Αυγή.



«Είναι μια συλλογική μάχη και ένα προσωπικό στοίχημα. Θέλουμε, θέλω να ξαναζωντανέψει η παράταξή μας. Είμαι αισιόδοξη. Ο κόσμος μας αγκαλιάζει. Επιστρέφει. Την Κυριακή θα είμαστε δυνατοί» λέει σε συνέντευξή της στα Νέα.

Δεν κρύβει ότι το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να παίξει καταλυτικό ρόλο μετά τις εκλογές, μπαίνοντας σε λογική συνεργασίας με κυβέρνηση είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ. Προϋπόθεση θα είναι ότι θα υπάρξει προγραμματική συμφωνία με κεντρικό πυρήνα την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Στα σημερινά πολιτικά δεδομένα χρειάζεται ένα εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής με κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών σε συνδυασμό με τη διαφάνεια στη λειτουργία των κομμάτων και των βουλευτών» τονίζει.

Για τον δεύτερο των εκλογών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι δεν μπορεί να αποδράσει «δεν είναι καιρός για ριψάσπιδες», όπως λέει. Παράλληλα αφήνει να εννοηθεί ότι η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα έχει και μέλλον σε μια προσπάθεια ενοποίησης του προοδευτικού χώρου.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, στη ΔΗΜΑΡ και στις κινήσεις πολιτών δεν είναι μια ευκαιριακή σύμπραξη. Έχει το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Για τη δημιουργία ενός ισχυρού τρίτου εναλλακτικού πόλου με αυτόνομο λόγο και ρόλο.


«Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα είναι τρίτος»

Μιλώντας το πρωί στο MEGA η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής τονίζοντας ότι «η χώρα τη Δευτέρα χρειάζεται μία κυβέρνηση τετραετίας, σταθερή, αποτελεσματική, μια κυβέρνηση αμέσου δράσης. Και αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη την ευθύνη».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είπε ότι έχουν αντιπαράθεση «άγονη», καθώς «δεν έχει σημασία ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος αλλά να υπάρχει συνεργασία γι' αυτό ζητάμε να είμαστε η τρίτη δύναμη».

«Εμείς δεν θα αφήσουμε κανέναν να δραπετεύσει, αυτός που μπορεί να τους υποχρεώσει είναι ο λαός με την ψήφο του, γιατί όσο πιο αδύναμα είναι αυτά τα δυο πρώτα κόμματα τόσο πιο εύκολα θα καθίσουν στο τραπέζι της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης» πρόσθεσε.

Και διευκρίνισε: «Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα είναι τρίτος. Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να αναρωτηθούν οι Έλληνες, είναι δυνατόν να ψηφίσουν ένα κόμμα που έχει αποδεχθεί ότι έχει την πολιτική ευθύνη μιας δολοφονίας; Είναι πολιτική επιλογή ή είναι ψήφος σε εγκληματίες;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)