to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 16.07.2015

Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να κάνει ανασχηματισμό και ουσιαστική διαπραγμάτευση

Να προχωρήσει στην ουσιαστική διαπραγμάτευση για την νέα Δανειακή – Σύμβαση Συμφωνία, αποκαθιστώντας τη σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους Εταίρους, μετά τη θετική απόφαση που έλαβε το Eurogroup, ζητεί από την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.


Όπως σημείωσε, η ευρεία πλειοψηφία, με την οποία η Βουλή χθες ενέκρινε τα προαπαιτούμενα για τη Συμφωνία παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, αποτελεί θετικό γεγονός.

Επανέλαβε όμως ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ως λευκή επιταγή.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, επιβάλλεται ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του, που έχουν την ευθύνη, να αξιοποιήσουν την θετική στάση των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης και να προχωρήσουν ταχύτατα και αποφασιστικά στην υλοποίηση των όσων οι ίδιοι συμφώνησαν και υπέγραψαν.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «τώρα πια ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλουν να σταματήσουν το θέατρο σκιών, την διπλή γλώσσα, την απραξία και την αδιέξοδη και επικίνδυνη εκλογολογία. Οφείλουν να αποδεχθούν την ιστορική και πολίτική ευθύνη τους».

Αφού τόνισε ότι «τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δεν μπορεί να μετατραπούν σε εθνικά, θεσμικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα», επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να κάνει ουσιαστικό ανασχηματισμό και να συγκροτήσει μια Κυβέρνηση με αξιόπιστους Υπουργούς που θα εφαρμόζουν με συνέπεια και ευθύνη τη Συμφωνία και τα προαπαιτούμενα, που υπέγραψε ο ίδιος ως Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να βρει λύσεις που αποκαθιστούν την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής, ώστε να μη δημιουργούνται άγονες συγκρούσεις και τεχνητά διαδικαστικά εμπόδια, στην άσκηση του νομοθετικού έργου, πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα δημιουργούν την αναγκαία πλειοψηφία στην Βουλή για την θετική πορεία της Ελλάδας, να έρθουν νομοσχέδια που διχάζουν, αποτελούν αντι-μεταρρύθμιση και επαναφέρουν το πελατειακό κράτος».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στην Εθνική Γραμμή για μια Βιώσιμη Λύση, με δεδομένες τις διαφορές και τις αντιπαλότητές μας με το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα Κόμματα, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)