to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:32 | 17.04.2016

Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Να δώσει λύση ο κ. Τσίπρας, αλλιώς να παραιτηθεί

Η χώρα δεν αντέχει νέες περιπέτειες εξαιτίας του κ. Τσίπρα, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το πρωί στο Mega, προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός «δεν έχει δικαίωμα να ξαναφέρει τη χώρα στο σημείο που την έφερε το περασμένο καλοκαίρι».


Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «έχει παραδώσει τα πάντα» και ότι «έχει παραδώσει έναν τεράστιο λογαριασμό στον ελληνικό λαό» και ο λογαριασμός αυτός, όπως είπε, «έχει και ΦΠΑ 24%».

 

Ανέφερε ακόμη πως ο πρωθυπουργός «έχει μόνο ένα δρόμο» κι αυτός είναι «να δώσει λύση» για «να μην ξαναοδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο». «Διαφορετικά θα πρέπει να παραιτηθεί» υποστηρίζει.

Ερωτηθείσα για τα περί απειλής παραίτησης από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τις συναντήσεις του με Ολάντ και Σουλτς, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να απειλεί την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «η λύση θα ήταν να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση και να έχει δοθεί διέξοδος μέσα από αυτή τη Βουλή».

Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμή το αίτημά του για πρόωρες εκλογές. «Aκούω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει τώρα εκλογές τη στιγμή που ξέρει ότι τον Ιούλιο η χώρα έχει υποχρεώσεις τεράστιες, ότι θα πρέπει να έχει κλείσει η αξιολόγηση γιατί διαφορετικά μπαίνουμε σε μεγάλο κίνδυνο. Αναρωτιέμαι, αυτή τη στιγμή, κάτω από αυτές τις συνθήκες, με 52.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους μέσα στην Ελλάδα, με την αξιολόγηση να εκρεμμεί, με τις οικονομικές ανάγκες της χώρας στον αέρα, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε εκλογές;», δοερωτήθηκε.

Όπως τόνισε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι έτοιμη για εκλογές και δεν τις φοβάται, αλλά το ερώτημα είναι τι συμφέρει αυτή τη στιγμή τη χώρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)