to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:18 | 10.09.2015

Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Ήρθε η ώρα για την Κεντροαριστερά της λογικής και της ευθύνης

«Τέρμα τα ψέματα. Τέρμα ο λαϊκισμός» τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.


«Ήρθε η ώρα για την Κεντροαριστερά της λογικής και της ευθύνης. Την παράταξη που πάνω από όλα βάζει την πατρίδα. Το αποδείξαμε στην πράξη, το πληρώσαμε σκληρά, αλλά δεν υποκύψαμε. Αντέξαμε και είμαστε σήμερα εδώ η κρίσιμη , χρήσιμη, δημιουργική δύναμη. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να ξαναφέρει την ελπίδα που ενταφίασε ο κ. Τσίπρας, μαζί με το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο. Εμείς δεν ξεχνάμε» συνέχισε η κ. Γεννηματά.

«Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα δυναμικό τρίτο εναλλακτικό πόλο με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική και αποφασιστικό ρόλο. Διεκδικούμε την ψήφο του Ελληνικού λαού ώστε να αναδειχθεί μια Τρίτη δύναμη που θα επιβάλει την συνεργασία, την πολιτική σταθερότητα» τόνισε από την Θεσσαλονίκη η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι το σπίτι μας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ένα κόμμα, λαϊκό, πατριωτικό, σοσιαλιστικό. Ένα κόμμα ευθύνης.  Αυτή την παράταξη υπερασπιζόμαστε. Γι’ αυτή την παράταξη δίνουμε τη μάχη στις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε την δύναμη έχουμε την βούληση και πάνω απ’ όλα έχουμε ψυχή» σημείωσε.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την πλευρά του μεταξύ άλλων τόνισε «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αφετηρία για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης της χώρας.  Η ευρωπαϊκή άλλωστε εμπειρία, αλλά και η πρόσφατη στάση των σοσιαλιστικών κομμάτων στη σύνοδο ηγετών για το «Ελληνικό ζήτημα» δείχνει πως σήμερα η σοσιαλδημοκρατία και οι δυνάμεις της φιλοευρωπαϊκής δημοκρατικής Αριστεράς είναι ξανά στο προσκήνιο. Προτείνουν λύσεις και διεκδικούν μια νέα παρουσία σε όλη την Ευρώπη».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)