to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:49 | 14.04.2016

Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση μεταφέρει το πρόβλημα του προσφυγικού, από περιοχή σε περιοχή

Τον χώρο παραμονής των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, επισκέφθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά πρίν από λίγη ώρα διαπιστώνοντας από κοντά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει.


Η κ. Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την παραμονή των προσφύγων, λέγοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί στον Πειραιά «είναι ντροπή».

«Δυστυχώς και εδώ στον Πειραιά, διαπιστώνουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ξέρει να δημιουργεί προβλήματα, δεν μπορεί να λύνει προβλήματα. Σήμερα ήρθαν και νέοι άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες που πραγματικά δεν θυμίζουν Ευρώπη, που είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για τη χώρα μας. Μεταφέρουν το πρόβλημα από τη μια περιοχή στην άλλη. Φτιάχνουν στρατόπεδα γκέτο, πόλη μέσα στην πόλη, αδύναμοι να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών αλλά και των προσφύγων» ανέφερε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, να διαχωρίσουν επιτέλους τους πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες, αυτό έπρεπε να έχει γίνει χθες. Να υπάρξει πρόσβαση στις υπηρεσίες ασύλου, να υπάρξει διασπορά των προσφύγων για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους. Να μπορούν τα παιδιά που μένουν εδώ, όσο μένουν εδώ, να πηγαίνουν σχολείο. Και βεβαίως θα πρέπει να κλείσουν οι οικονομικές πληγές που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στα νησιά, αλλά και στον Πειραιά και στην Ειδομένη».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο και προχωρά χωρίς κανένα συντονισμό. Αφησε αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων που, όπως υποστήριξε, κρύβονται πίσω από την ανικανότητα και την ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης.

«Η χώρα μας μετατρέπεται από ευρωπαϊκή χώρα σε μια χώρα του τρίτου κόσμου και η ευθύνη δεν αφορά έναν υπουργό, αφορά το σύνολο της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό» κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)