to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:50 | 25.08.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Αναγκαία η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Αναγκαία χαρακτήρισε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ενώ ζήτησε οι συνταγματικές προβλέψεις να τηρηθούν απαρέγκλιτα.


Όπως υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, «δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς», ενώ δήλωσε αντίθετη με την «κωλυσιεργία», καθώς, όπως είπε, η αβεβαιότητα και η αστάθεια δεν βοηθούν τη χώρα.

«Όμως θα πρέπει να γίνει αυτή η τελευταία προσπάθεια και θα πρέπει όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε και επέρριψε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την ευθύνη για το γεγονός ότι «αυτή η Βουλή, με αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία, δεν μπορεί να δώσει μία κυβέρνηση ευρείας αποδοχής».

«Γιατί εγκαταλείπεται μια Βουλή, που έχει το λιγότερο 220 βουλευτές που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία;», διερωτήθηκε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι οι δημοσκοπήσεις πριν σταματήσουν το καλοκαίρι, έδειχναν άνοδο και συσπείρωση του κόμματος και έκανε λόγο για μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, «για την επανασυσπείρωση αυτού του χώρου και την ανάδειξη ενός ισχυρού τρίτου πόλου».

Όπως τόνισε, οι προσπάθειες έχουν βρει απήχηση και ανταπόκριση, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει επικοινωνία με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Η υπόθεση της αυτοδυναμίας που επικαλείται αυτή τη στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η νέα παραπλάνηση, είναι η νέα εξαπάτηση», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή λαϊκή υποστήριξη.

«Αυτή είναι η θέση μας: δεσμευτική προγραμματική συμφωνία, που θα στηρίζει μια Κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και λαϊκή στήριξη» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «μπορεί να συνθέσει τις απόψεις που στηρίζουν και το κοινωνικό κράτος, αλλά και την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)