to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 20.07.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Φ. Δεργιαδές: Η επανέκδοση της εφημερίδας «Μακεδονία» αποτελεί «πλιάτσικο»

«Πλιάτσικο», και όχι επιχειρηματικό σχήμα και εγχείρημα, χαρακτήρισε μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» την επανέκδοσή της εφημερίδας «Μακεδονία» ο δημοσιογράφος και πρώην εργασιακός εκπρόσωπος της εφημερίδας, Φίλιππος Δεργιαδές, εκφράζοντας τις ενστάσεις του ίδιου αλλά και 55 ακόμα εργαζομένων, καθώς θα επανεκδοθεί η εφημερίδα χωρίς να έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα σε εργαζόμενους, τράπεζες και προμηθευτές.


«Δεν είμαστε κατά της επανέκδοσης, ίσα -ίσα είναι το αίτημά μας, το θέμα είναι πως θα επανεκδοθεί», ξεκαθάρισε ο δημοσιογράφος, και χαρακτήρισε τη νέα «Μακεδονία» ως ένα καινούργιο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης, καθώς η επανέκδοσή της θα γίνει μέσω της ενοικίασης του brand name «Μακεδονία», ενώ ταυτόχρονα εκείνοι που ανέλαβαν το εγχείρημα είναι 20 επιχειρηματίες που κινούνται στον χώρο των συντηρητικών.

Την ίδια ώρα η Μακεδονική Εκδοτική Τυπωτική και ο εκδότης Γιάννης Ρήγας, οφείλουν χρέη ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και σε εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας μισθούς 18 μηνών, χωρίς να έχουν λάβει αποζημίωση, καθώς η επιχείρηση θεωρητικά παραμένει σε λειτουργία από τον περασμένο Οκτώβριο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία δεν έχει εκλέξει συμβούλιο εκπροσώπησης εργαζομένων.

Όπως δήλωσε, «είμαστε κάποιοι εργαζόμενοι σε διαδικασία αγωγών και θα ζητήσουμε οι τίτλοι να βγουν σε πλειστηριασμό, θα κατάσχουμε τους τίτλους και θα τους θέσουμε σε πλειστηριασμό, προκειμένου να πάρουμε κάποια λεφτά μας.  Αυτή η διαδικασία ήδη τρέχει, και ενδεχομένως εμείς οι ίδιοι να ζητήσουμε η εταιρεία να μπει σε εκκαθάριση, σε πτώχευση».

«Δεν γίνεται να είμαστε σε ομηρία την ώρα που η κ. Σουλοπούλου και ο άφαντος κύριος εκδότης που επίσης είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο της Proton Bank με τα δεκάδες εκατομμύρια, εξαφανίστηκε από την Ελλάδα, πήρε και τα 10 εκατομμύρια από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, να διαπραγματεύεται με κάποιους επιχειρηματίες την επανέκδοση της εφημερίδας, αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους απλήρωτους, ταμεία εφορίες. Αυτό είναι πλιάτσικο, δεν είναι επιχειρηματικό σχήμα και εγχείρημα» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Δεργιαδές, ενώ σχολίασε ότι η «Μακεδονία» με την επανέκδοσή της φιλοδοξεί να παίξει ρόλο στο ζήτημα του Μακεδονικού, αλλά και στις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα τόνισε ότι οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση των Ενώσεων Συντακτών καθώς και της κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει η εταιρεία σε εκκαθάριση και να λάβουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους.

* Ακούστε τα όσα δήλωσε ο δημοσιογράφος και  πρώην εργασιακός εκπρόσωπος της εφημερίδας, Φίλιππος Δεργιαδές, στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», την εκπομπή «Ορθά κοφτά» και τον Απόστολο Λυκεσά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)