to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 12.05.2020

πηγή: tvxs.gr

Πολιτισμός

Φ. Δεληβοριάς: Πολλοί συνάδελφοί μας ενδεχομένως δε θα μπορούν να βγάλουν το καλοκαίρι (βίντεο)

«Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, ενδεχομένως δε θα μπορούν να βγάλουν το καλοκαίρι» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΜ (Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων) Φοίβος Δεληβοριάς.


Μιλώντας στο Open, απάντησε στα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης εις βάρος του, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τυφλό μίσος απέναντι σε κανέναν. «Δε με χωρίζει τίποτα με τον κύριο υπουργό εκτός από όλο τον κόσμο. Εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε ο κόσμος, ζούμε δίπλα στον κόσμο, ζούμε και εμείς όλο αυτό που περνάει. Ως καλλιτέχνες κοιτάμε την εξουσία από απέναντι, λέμε αυτά που αισθανόμαστε ότι πρέπει να πούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κύριος υπουργός μίλησε ως η εξουσία απέναντι στους καλλιτέχνες. Αν κοιτάξει αυτά που θέλουμε να πούμε θα τα βρει δίκαια. Ζητάμε όπως όλοι οι άνθρωποι που επλήγησαν από την πανδημία τη νόμιμη αποζημίωσή μας. Σεβαστήκαμε πρώτοι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και θα τα ασπαστούμε ως το τέλος. Η δουλειά μας είναι τέτοια που θα αργήσουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε από τα πνευματικά δικαιώματα, έχουμε επικεντρώσει στον αγώνα για αυτά για να μπορέσουμε μέχρι τον επόμενο Απρίλιο να ζήσουμε» υπογράμμισε o δημοφιλής καλλιτέχνης.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ανέφερε ότι «πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, ενδεχομένως δε θα μπορούν να βγάλουν το καλοκαίρι. Ζητάμε να προβλεφθεί το θεσμικό πλαίσιο τόσο στα βοηθήματα όσο και στην ενίσχυση των οργανισμών μας. Οι στιχουργοί και οι συνθέτες είμαστε ταυτοποιημένοι μέσα από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΜ, είναι απροστάτευτος ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο ιδιωτικός χώρος των συναυλιών, σε αντίθεση με τον κρατικό για τον οποίο υπάρχει μέριμνα. «Σε όλο το πακέτο μέτρο που ανακοινώθηκε, το μόνο που ειπώθηκε και μας έκανε μεγάλη έκπληξη επειδή είχαμε πάρα πολλές συζητήσεις με το υπουργείο, ήταν ότι θα χτυπηθούν κάποια πειρατικά σάιτ. Αυτό δεν είναι αρκετό» σημείωσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)