to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εύβοια: Οι κάτοικοι έκλεισαν τον δρόμο στις νέες ανεμογεννήτριες

Η αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου αγώνα έγινε με την πρώτη, σπουδαία συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της τοποθέτησης περισσότερων ανεμογεννητριών προς Κύμη, Πετριές, Κόσκινα και Κάρυστο


Η κινητοποίηση  πραγματοποιήθηκε στη διασταύρωση προς  Κάρυστο και Κύμη της Ε.Ο Λεπούρων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετριών "Ο Πλάτανος", την Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης και την Εταιρεία Περιβάλλοντος Αλιβερίου, με την παρουσία βουλευτή, πολιτικών προσώπων, συλλόγων, φορέων και ιδιωτών οι οποίοι έκλεισαν το δρόμο στις ανεμογεννήτριες προς Κάρυστο, Πετριές, Κόσκινα και Κύμη.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Στερεά Υπεροχής" Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας Μούντριχας Δημήτρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής αρχής  κ. Μαστροκώστας Νίκος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Θωμάς, με τους δημοτικούς συμβούλους Αρετή Μπάτσα, Αναστάσιο Βλάχο, Δημήτρη Μάγειρα, Θεμιστοκλή Ζέρβα, Κιούση Νικόλαο, η επικεφαλής της ελάσσονος  Αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Θαλασσινού και ο δημοτικός σύμβουλος Ταξιάρχης Γλυκός, ο επικεφαλής της ήσσονος Αντιπολίτευσης Κέκης Κώστας, η Πρόεδρος Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή, ο Πρόεδρος Πύργου Σταύρος Στοφόρος, ο Πρόεδρος Ανδρονιάνων Γεώργιος Κοτσής,  ο τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Καλεντζίου και νυν κοινοτικός σύμβουλος με την "Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Καλεντζίου" κ. Στρουμπούλης Γεώργιος , ο Κοινοτικός Σύμβουλος Καλεντζίου κ. Μπακάλης Γεώργιος, ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλεντζίου "Προφήτης Ηλίας" με τα μέλη τοτ Δ.Σ Σπανού Αγγελική και  Χουχούμη Μαρία, ο πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος Κουλουρίδης Γεώργιος, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Αλιβερίου με τον Πρόεδρο Ντόβολη Βασίλη  και τα μέλη  Τζανουδάκης Ευάγγελος,  Μακρύγιαννης Κώστας  και  Μπουλής Χαράλαμπος.

Επίσης το παρόν έδωσαν η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης και ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Σουφλέρης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριών "Ο Πλάτανος" ο Πρόεδρος Μάριος Μιχάλης και τα μέλη του Δ.Σ, ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κύμης, ο Πρόεδρος του συλλόγου ΤΙΤΘΗ Βέλους Αντώνενας Γιάννης,  η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Συλλόγων Νότιας Καρυστίας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, ο Ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας και ο Πρόεδρος κ. Μπάλτας Αναστάσιος, η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών Ευβοίας εκπροσωπούμενη από την κα. Αικατερίνη Παπά, το Τοπικό Τμήμα Ευβοϊκών Σπουδών Αλιβερίου με τον πρόεδρο κ. Τζάνη Γεώργιο και ο Ιατρός Καρδιολόγος Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ακόμη, ο Σύλλογος Απανταχού Οξυλιθιωτών, o Προοδευτικός Σύλλογος Ανδρονιάνων-Δέντρων, ο Σύλλογος Κουτουμουλά με  το μέλος του ΔΣ Δήμου Παναγιώτη, ο Σύλλογος Μανδρακίου, ο Σύλλογος Κοσκίνων "Αυτόνομη Συλλογικότητα Κοσκίνων", η αν. Συντονίστρια Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Βάνα Φρυγανιώτη, ο αν. Συντονιστής ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Αλιβερίου Θαλασσινός Γεώργιος,   η εκπρόσωπος Δικτύου Προοδευτικών Πολιτών Ευβοίας και Συντονίστρια της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Κύμης Γεωργία Σίμωση, το μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Συλλόγου Περιβάλλοντος Αλιβερίου Μαρίνου Δέσποινα.

Πλήθος πολιτών εκδήλωσαν την έντονη διαμαρτυρία τους κλείνοντας συμβολικά για λίγα λεπτά τον δρόμο προς Κύμη και προς Κάρυστο φωνάζοντας ΟΧΙ - ΑΡΚΕΤΑ, σε νέα αιολικά πάρκα στις περιοχές αυτές αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια..."ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ"

Τον λόγο  πήραν τα πολιτικά πρόσωπα και οι πρόεδροι των Συλλόγων, ενώ ενημερωτικά φυλλάδια μοιράστηκαν από όλους σχεδόν τους συλλόγους στα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Αστυνομικές δυνάμεις του Α.Τ Αλιβερίου φρόντισαν για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι το τέλος της συγκέντρωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)