to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ευτυχώς ο Μητσοτάκης μας έσωσε από τους πλεονάζοντες γιατρούς

Ψεύτες λοιπόν οι γιατροί που περιγράφουν την πραγματικότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία


«Είναι αδιανόητο να πλεονάζουν γιατροί και να λείπουν νοσηλευτές» έλεγε, το 2018, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιγράφοντας με απόλυτη ειλικρίνεια το τι θα ακολουθούσε στα χρόνια της πρωθυπουργίας του. Πιστός λοιπόν στις ιδέες και στα σχέδιά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε από τον πρώτο κιόλας χρόνο της εξουσίας του να εξορθολογίσει τα αδιανόητα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με χιλιάδες αποχωρήσεις, με την αναπόφευκτη γήρανση του υπάρχοντος προσωπικού και με ολοένα μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, το ΕΣΥ κλήθηκε να αντιμετωπίσει στις αρχές του 2020 το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Το τι ακολούθησε είναι σε όλους και όλες γνωστό. Χαμένος χρόνος για το ΕΣΥ και πολλά κέρδη για τους επιχειρηματίες της Υγείας, που τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν την κρίση ευκαιρία και να εκμεταλλευτούν τα κενά και τις αδυναμίες των δημόσιων νοσοκομείων έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων και πανάκριβων νοσηλίων. Και όλα αυτά εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με το ΕΣΥ στα κόκκινα, το υπάρχον προσωπικό στα όρια της εξάντλησης αλλά και επιβαρυμένο με εκατοντάδες κρούσματα.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, να έχουν οι γιατροί των νοσοκομείων και μια πολιτική ηγεσία να τους απαγορεύει να μιλούν στα ΜΜΕ και όταν μιλούν να τους απαξιώνει και να τους κατηγορεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων και ανυπόστατων προβλημάτων.

Ψεύτες λοιπόν οι γιατροί που περιγράφουν την πραγματικότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία. Ψεύτες όσοι αποκαλύπτουν τα κενά τού υπό κατάρρευση ΕΣΥ. Κι οι μεγαλύτεροι ψεύτες όλων ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, που, ενώ φταίνε για όλα, έχουν το θράσος να ζητούν και προσλήψεις γιατρών. Για να πάμε πάλι στο πλεόνασμα γιατρών του 2018 που κατέστρεψε τη χώρα και ήρθε ο Μητσοτάκης το '19 για να μας σώσει από τους πλεονάζοντες.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)