to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:18 | 17.03.2014

Πολιτισμός

Ευτύχης Μπιτσάκης: 70 χρόνια στον αγώνα, στο μέτωπο της πράξης και των ιδεών (ηχητικό)

Τιμητική εκδήλωση τη Δευτέρα 17/3, στις 20:00, στην ΑΣΟΕΕ - Ε. Μπιτσάκης στο Κόκκινο: "Αυτό που μένει 70 χρόνια μετά είναι η προσπάθεια μου να κατανοήσω και να πω κάτι στο χώρο της πολιτικής"


Ο καθηγητής φιλοσοφίας μιλά στο Κόκκινο με αφορμή την τιμητική εκδήλωση που διοργανώνεται σήμερα στις 20.00 στην ΑΣΟΕΕ για την προσφορά του από την ένταξή του στην ΕΠΟΝ στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής μέχρι σήμερα.

Η εκδήλωση

Θα τιμήσουμε τον Ευτύχη Μπιτσάκη, τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρ. ΑΣΟΕΕ – Πατησίων 76, στάση ΟΤΕ, Πλ. Βικτωρίας) με εκλεκτούς ομιλητές.

Οι «Δρόμοι Φιλίας και Πολιτισμού» καλούν τους προοδευτικούς ανθρώπους να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Ευτύχη Μπιτσάκη για την ανεκτίμητη προσφορά του, από την ένταξή του στην ΕΠΟΝ στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής μέχρι σήμερα.

Καθηγητής φιλοσοφίας και καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο, στην Ελλάδα και τη Γαλλία, συγγραφέας 25 βιβλίων για τις επιστήμες του ανθρώπου, την πολιτική, την ιδεολογία και τους αγώνες για σοσιαλισμό, δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη, αλλά και επίμονος θιασώτης της ποθούμενης αλλά απόμακρης ενότητας της Αριστεράς. Εκδότης και ψυχή του περιοδικού Ουτοπία, ακαταμάχητος ακτιβιστής, με πολλά χρόνια φυλακή για τη δράση, τις ιδέες και τα πιστεύω του, αρθρογράφος και. αγρότης, ο Ευτύχης Μπιτσάκης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του νεότερου Ελληνισμού.

Μην χάσετε την ευκαιρία να τον ακούσετε και να τον γνωρίσετε από κοντά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Ευτύχης Μπιτσάκης, φιλόσοφος και φυσικός
Γιώργος Τριμπέρης, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
Αλέξανδρος Χρύσης, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Συντονίζει ο Στέλιος Ελληνιάδης, δημοσιογράφος Στο Κόκκινο και στο Δρόμο της Αριστεράς

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)