to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:13 | 29.04.2020

Πολιτική

Ευρύ μέτωπο για το ευρωομόλογο: Επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με Β. Μπόργιανς και Ν. Ζινγκαρέτι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας (PD), Νικόλα Ζινγκαρέτι, αλλά και με τον πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος SPD στη Γερμανία, Β. Μπόργιανς, τονίζοντας την ανάγκη να σχηματιστεί ένα ευρύ μέτωπο για τη θέσπιση του ευρωομολόγου


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά τόσο με τον πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος SPD στη Γερμανία, Nέρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, όσο και με τον Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας (PD), Νικόλα Ζινγκαρέτι, με θέμα και στις δύο περιπτώσεις την αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Κατά τη συνομιλία με τον Ν. Ζινγκαρέτι, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο για τη θέσπιση ευρωομολόγου το ταχύτερο δυνατόν και για τη δημιουργία ενός ισχυρού Ταμείου Ανάκαμψης, που να βασίζεται σε επιχορηγήσεις και όχι σε δανεισμό.

Συμφώνησαν δε, στην ανάγκη οι ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης σε βάρος εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος, συμφώνησαν στην αναβάθμιση των επαφών των οικονομικών επιτελείων των δύο κομμάτων κατά την επόμενη περίοδο.

Αλ. Τσίπρας σε Β. Μπόργιανς: Το ευρωομόλογο θα ενισχύσει τη συνοχή της ΕΕ

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος SPD στη Γερμανία, Noerbert Walter Borjans. Ο Αλ. Τσίπρας, καλωσόρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού πολιτικού υπέρ του ευρωομολόγου, τονίζοντας τη σημασία που έχει η έγκαιρη θέσπισή του, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την ΕΕ και τη συνοχή της.

Επιπλέον, κατά τη συνομιλία τους, Αλ.Τσίπρας και Β. Μπόργιανς αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης και την ισπανική πρόταση, ενώ συμφώνησαν στη σημασία προώθησης προοδευτικών πολιτικών που δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η κρίση ως νέα αφορμή για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος, συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις κατά την επόμενη περίοδο για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία μεταξύ των επιτελείων των δύο κομμάτων, με σκοπό την ενίσχυση των προοδευτικών μετώπων για κοινές διεκδικήσεις στην Ευρώπη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)