to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 29.11.2019

Πολιτική

Ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν υπερψήφισαν το ψήφισμα για την κλιματική κρίση

Ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25») που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη από τις 2 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, το Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα Πέμπτη ψήφισμα, κηρύσσοντας ευρωπαϊκή και παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και το περιβάλλον. Δεν ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ.


Ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25») που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη από τις 2 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, το Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα Πέμπτη ψήφισμα, κηρύσσοντας ευρωπαϊκή και παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και το περιβάλλον. Ζητά ακόμη από την Επιτροπή να διασφαλίσει ότι όλες οι σχετικές νομοθετικές προτάσεις και ο προϋπολογισμός είναι σε πλήρη συμφωνία με το στόχο του περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Σε ξεχωριστό ψήφισμα, το Κοινοβούλιο προτρέπει την ΕΕ να υποβάλει τη στρατηγική της για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή το συντομότερο δυνατό και το αργότερο έως το 2050. Οι ευρωβουλευτές καλούν επίσης την εκλεγείσα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen να συμπεριλάβει στόχο μείωσης κατά 55% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Δεν υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Ειδικότερα:

Αλ. Χαρίτσης: Αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ θα τοποθετηθεί επίσημα για το ζήτημα ή αν θα συνεχίσει στον υποκριτικό δρόμο

Χτες στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία ένα πολύ σημαντικό ψήφισμα ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25») που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη την επόμενη βδομάδα. Χαιρετίζουμε την θετική αυτή εξέλιξη. Ταυτόχρονα όμως προστέθηκε μία ακόμα ψηφίδα στην ανεύθυνη και υποκριτική στάση της ΝΔ απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, την περιβαλλοντική και κλιματική κρίση. Πολλοί από τους ευρωβουλευτές/τριες της ΝΔ είτε απείχαν, είτε καταψήφισαν το ψήφισμα. Αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ θα τοποθετηθεί επίσημα για το ζήτημα ή αν θα συνεχίσει στον υποκριτικό δρόμο των μεγάλων λόγων και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων αλλά και των ανύπαρκτων ενεργειών γύρω από το κορυφαίο ζήτημα που αφορά το κοινό μας μέλλον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)