to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ευρωψηφοδελτίου συνέχεια

Την αξιοπιστία μας, όταν αυτή βάλλεται από τους αντιπάλους μας, πρέπει να την ενισχύουμε με κάθε τρόπο


Περιμένοντας την ανακοίνωση μιας ακόμη ομάδας υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο δεν μπορεί κανείς να αποφύγει την αξιολόγησή του με βάση τον κύριο στόχο μας να αυξήσουμε τη συσπείρωση των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015, δηλαδή να αυξήσουμε την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Με τις δυο πρώτες ομάδες, ασφαλώς και με αξιόλογες επιλογές, δεν τα καταφέραμε. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία ποτέ δεν εξηγήθηκε με ποια κριτήρα επιλέχθηκαν, χάριν της αξιοπιστίας μας. Δεν εξηγήθηκαν διότι είναι ασθενή ή και λάθος. Είτε αυτά αφορούν πρώην υπουργούς είτε επώνυμους διαφόρων κατηγοριών, είχαν στόχευση να προκληθεί εντύπωση. Αυτό ήταν το γενεσιουργό λάθος στην προσέγγιση όσων έχουν την ευθύνη της επιλογής, πιο σοβαρό από ετούτη ή εκείνη την ανοικονόμητη ή άστοχη ή προβληματική επιλογή.

Το αντίθετο από το εντυπωσιακό, όμως, έχει ανάγκη ο κόσμος της χαλαρής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ ή της παραμονής του σε απόσταση -και όχι μετατόπιση- από εμάς. Το αντίθετο ζητάει από μας και ο κόσμος της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς που ασφυκτιά από την τακτική του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ή της Ν.Δ. Όταν ακούει, π.χ., την τοποθέτηση της Ν.Δ. ότι η συνάντηση Ζάεφ - Τσίπρα είναι «δημοσίων σχέσεων», ενώ όλοι έξω τη χαρακτήρισαν ιστορική. Ή το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να ψηφίζει «κατά» στον νόμο για την πρώτη κατοικία όταν και το ΚΚΕ τοποθετήθηκε με «παρών». Υπάρχει, δηλαδή, αλληλεπικάλυψη, ως προς τις ανάγκες, των δύο πληθυσμών που πρέπει να έχουμε στόχο να πείσουμε. Αυτό το πλεονέκτημα -όχι συνηθισμένο- για ένα κόμμα απορεί κανείς πώς δεν το βλέπουν στην ηγεσία κόμματος και Μαξίμου.

Την αξιοπιστία μας, όταν αυτή βάλλεται από τους αντιπάλους μας, πρέπει να την ενισχύουμε με κάθε τρόπο, κυρίως στον καθημερινό μας λόγο, που χωρίς έπαρση πρέπει να φτάνει στους πολίτες αυτοκριτικός, ειλικρινής, μεστός επιχειρημάτων, όχι με δήθεν λαϊκά λεκτικά σχήματα με αλάξευτους χαρακτηρισμούς, όπως συχνά συμβαίνει.

Υπάρχει τρόπος. Ο Γιάννης Δραγασάκης, π.χ., μιλώντας στη Βουλή απάντησε στον Ν. Δένδια, που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε γιατί ξεγέλασε τους πολίτες. «Θα μας ξαναψηφίσει και τώρα! Ξέρετε γιατί; Όχι επειδή είμαστε αλάθητοι -γιατί ο κόσμος βλέπει ότι κάνουμε λάθη, μερικές φορές ασυγχώρητα λάθη- αλλά επειδή έχει πειστεί ότι αν υπάρχει μια ελπίδα για τον κόσμο, είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)