to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ευρώπη των αναγκών, όχι των κερδών

Άρθρο της Πέτης Πέρνα, υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει, η κλεψύδρα της αδειάζει. Το ξέρουν και οι εκπρόσωποί της που αυτές τις μέρες μάς ξαναμιλούν για την ανάγκη κυβερνητικής σταθερότητας και, γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας, προσπαθούν να παγώσουν το χρόνο.

Σταθερότητα για την κυβέρνηση σημαίνει συνέχιση μιας πολιτικής που επέφερε στη χώρα μας την πιο ραγδαία αύξηση του ποσοστού φτώχειας στην Ευρώπη, μιας πολιτικής που άφησε 3 εκατομμύρια Ελληνες πολίτες χωρίς καμιά πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μιας πολιτικής που τα τέσσερα χρόνια του Μνημονίου αύξησε τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 45% και την ίδια ώρα μείωσε τον αριθμό των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας κατά 47%.

Με πάνω από 27%, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που έχει καταγραφεί σε αναπτυγμένη χώρα του δυτικού κόσμου τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ, πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Μεταξύ τους και χιλιάδες νέες και νέοι που εργάζονται υπό το καθεστώς των voucher, του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου που αποτελεί πρόταση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Και ενώ οι εργαζόμενοι στη χώρα μας δεν γνωρίζουν καμία άλλη σταθερότητα παρά μόνο τη σταθερή τάση συνεχούς απαξίωσης της ζωής και της αξιοπρέπειάς τους, τα προ φόρου κέρδη των 500 πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας αυξήθηκαν το 2012 κατά 26% σε ένα μόνο χρόνο.

Ο φόβος ξεπεράστηκε, οι εκβιασμοί τελείωσαν. Στις ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός θα δώσει τέλος στις πολιτικές εξαθλίωσης, θα πάρει τη ζωή του στα χέρια του και θα βροντοφωνάξει σε όσους τον χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο πως οι ανάγκες του έχουν μεγαλύτερη αξία από τα κέρδη τους. Ο λαός μας θα γράψει το τέλος τις λιτότητας στην Ευρώπη. Δείχνει το δρόμο, πρώτη φορά Αριστερά!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)