to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:13 | 28.04.2016

Οικονομία

Ευρωβουλευτές του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος: Είναι καιρός να θέσουμε το ερώτημα της ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα

Σε ανακοίνωσή τους τη Μ. Πέμπτη οι Ευρωβουλευτές του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος θέτουν μετ' επιτάσεως το αίτημα να συνεδριάσει η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και των κυβερνήσεων για να αποφασίσει για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το οποίο κρίνουν ως μη βιώσιμο


Η ανακοίνωση των Γάλλων ευρωβουλευτών

Ελλάδα: είναι καιρός να θέσουμε το ερώτημα της ελάφρυνσης του χρέους

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να διαχειριστεί την εισροή προσφύγων - μια πραγματική ανθρωπιστική πρόκληση - κατάφερε να ολοκληρώσει παράλληλα πρωτοφανείς μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της: έχει ήδη εξοικονομεύσει πάνω από € 5.000.000.000, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 3% του ΑΕΠ της!

Παρ 'όλα αυτά, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της - ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δείχνουν μια στασιμότητα.

Αυτό δεν είναι αποδεκτό, ούτε και η θέληση, πάντα δηλωμένη, μερικών γερακιών - που έχουν ανεγερθεί ως φρουρούς του ναού της δημοσιονομικής ορθοδοξίας, και έχουν ξεχάσει την ευημερία των Ευρωπαίων διότι παρακολουθούν τον θησαυρό τους - και συνεχίζουν να αιμορραγούν τη χώρα.

Σήμερα, το ελληνικό χρέος, το οποίο φτάνει το 180% του ΑΕΠ, δεν είναι βιώσιμο. Είμαστε ξεκάθαροι πως πρέπει να αντιμετωπίστει το ζήτημα της ελάφρυνσης του. Για τους σοσιαλιστές και ριζοσπάστες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και των κυβερνήσεων πρέπει να συνεδριάσει και να ληφθούν αποφάσεις για να βγούμε απο το αδιέξοδο.

Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να επιβάλει, χωρίς λόγο, μια νέα μεγάλη κρίση.

http://www.deputes-socialistes.eu/grece-il-est-temps-de-poser-la-questio...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)