to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:55 | 25.11.2017

Πολιτική

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τις Ανισότητες στο Μέγαρο Μουσικής

Τις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο συνδιοργ΄νωσαν το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το transform!europe, έκλεισε σήμερα Σάββατο στις 19:30 με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Φωτογραφίες: Άγγελος Καλοδούκας

Ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα, «Aνισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση: προοδευτικές απαντήσεις», πραγματοποιήθηκε στις 23-25/11 στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής) με σημαντικές ευρωπαϊκές παρουσίες.

Την Πέμπτη, πρώτη ημέρα του συνεδρίου, τις εργασίες άνοιξε με ομιλία της η Μαρία Καραμεσίνη, μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας και της Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, πρόεδρος και διοικήτρια του ΟΑΕΔ. Στην ομιλία της τόνισε ότι «ο αγώνας για την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη είναι συνυφασμένος με την ιστορία της αριστεράς, ενώ στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, ανεργία, φτώχεια και ανισότητες αποτελούν ζητήματα προτεραιότητας για την πολιτική της αριστεράς, που αλληλο-διαπλέκονται» (αναλυτικά η ομιλία εδώ).

Φωτογραφία του χρήστη left.gr.

Ακολούθησε η ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος  τόνισε ότι «η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί στα συντρίμμια της εργασίας, αλλά αντίθετα περνά μέσα από την επένδυση στη γνώση, τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων» (αναλυτικά η ομιλία εδώ)

Φωτογραφία του χρήστη left.gr.

Φωτογραφία του χρήστη left.gr.

Φωτογραφία του χρήστη left.gr.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ


Τον «τόνο» της δεύτερης ημέρας έδωσαν, από ελληνικής πλευράς, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ξεχώρισαν επίσης οι ομιλίες, μεταξύ άλλων, του επ. καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Ντούισμπεργκ-Έσεν, Γκέρχαρντ Μπος και της καθηγήτριας Συγκριτικών Συστημάτων Απασχόλησης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Τζιλ Ρούμπερι.

Στο κλείσιμο της τρίτης και τελευταίας ημέρας, στις 25 Νοεμβρίου, μίλησαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ  και ακολούθηκε η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Φωτογραφία του χρήστη left.gr.

Φωτογραφία του χρήστη left.gr.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)