to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:16 | 03.02.2021

Πολιτική

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Αριστερά ζητά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των εμβολίων

Οι Ευρωβουλευτές της Αριστεράς στο ΕΚ ζητούν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τον έλεγχο των ενεργειών της Κομισιόν για τις σοβαρές καθυστερήσεις της εκστρατείας εμβολιασμών στην ΕΕ.


Οι Ευρωβουλευτές της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητούν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αντικείμενο τον έλεγχο των ενεργειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που οδήγησαν σε σοβαρές καθυστερήσεις της εκστρατείας εμβολιασμών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθώς η πανδημία σαρώνει την Ευρώπη και οι πολίτες συνεχίζουν να πεθαίνουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εμπλακεί σε μια μεγάλη διαμάχη με τις φαρμακευτικές εταιρείες για την παράδοση των εμβολίων, που παραγγέλθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγνοεί την απαίτηση της κοινωνίας των πολιτών και μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άρση των περιορισμών της πατέντας των εμβολίων, κάτι που θα επέτρεπε τη μαζική παραγωγή, επιλέγοντας να προτάξει τα συμφέροντα και τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών αντί της υγείας των πολιτών της ΕΕ.

«Η Κομισιόν έχει αποδείξει ότι όταν δεχτεί πιέσεις, συντάσσεται και προκρίνει τα νεοφιλελεύθερα συμφέροντα και τα κέρδη των πολυεθνικών σε αντί με τα δικαιώματα και τις ζωές των πολιτών της ΕΕ», δήλωσε η Manon Aubry, συμπρόεδρος  της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόσθεσε ακόμη πως «αυτό που συμβαίνει με τα εμβόλια και την ανταπόκριση της Κομισιόν στην επείγουσα αυτή κοινωνική ανάγκη αποτελεί σκάνδαλο. Αυτός είναι ο λόγος που ζητούμε την άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των ευθυνών των αρμοδίων».

Ο συμπρόεδρος της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Martin Schirdewan ζήτησε από την Κομισιόν να άρει το απόρρητο των συμφωνιών αγοράς εμβολίων. Όπως ανέφερε «η Κομισιόν ξεφεύγει από τον δημοκρατικό έλεγχο και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Η Πρόεδρος Von Der Leyen εθελοτυφλεί στις δυσκολίες των απλών Ευρωπαίων. Αυτή η θλιβερή κατάσταση δεν μας άφησε άλλη επιλογή από το να θέσουμε την ιδέα της σύστασης μιας Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία θα λογοδοτούν οι αρμόδιοι για το φιάσκο των εμβολίων και μέσω της οποίας θα πιέσουμε για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης».

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την διερεύνηση του σκανδάλου των εμβολίων:
https://www.guengl.eu/left-calls-for-parliamentary-committee-to-investig...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)