to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 27.01.2016

Πολιτική

Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στο Ευρωκοινοβούλιο

Πέμπτη 28, Ιανουαρίου 2016 - 9:00 έως 18:30 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στο Ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη 28.1.2016 μια πρωτοβουλία 13 ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου. Η εκδήλωση θα συγκεντρώσει πάνω από 250 συμμετέχοντες από 14 χώρες από την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Βόρεια Αμερική, μεταξύ των οποίων και η Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δείτε το και στο site μας εδώ: http://buff.ly/1PAXqx2

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων και η ζωντανή αναπαραγωγή τους εδώ: http://www.guengl.eu/news/article/events/european-forum-on-social-and-solidarity-economy-2016

Ακολουθεί το Δελτίο Tύπου της GUE/NGL μεταφρασμένο και παρακάτω το πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά

Μετασχηματίζοντας την κρίση μέσω της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας - Διάσκεψη στις 28 Ιανουαρίου

Αυτή την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, η GUE/NGL διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία για το 2016: Μετασχηματίζοντας τα οικονομικά και πολιτιστικά πρότυπα. Αυτό το γεγονός θα συγκεντρώσει πάνω από 250 συμμετέχοντες από 14 χώρες στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Βόρεια Αμερική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου και θα συζητήσουν αυτό τον αναπτυσσόμενο τομέα της οικονομίας.

Η αυξανόμενη κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία (ΚΑΟ) σχετίζεται με πάνω από 14 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην ΕΕ (περίπου 6,5% της συνολικής απασχόλησης) και έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτική στις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, καθώς δημιουργεί απασχόληση και οικονομική ανάπτυξη.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από τέσσερις ανοικτές συνεδρίες και ένα ευρύ φάσμα ομιλητών, μεταξύ των οποίων θα παρευρεθούν:
Nicolas Schmit, Υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας, Λουξεμβούργο
Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ελλάδα
Michel Catinat, προϊστάμενος διοικητικής μονάδας στη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Benedito Oliveira, Διευθυντής Εθνικής Γραμματείας της Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Βραζιλία
Και πολλοί άλλοι.

Θα υπάρχουν επιπλέον ομιλητές και συμμετέχοντες στην εκδήλωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ευρωβουλευτές από άλλες ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ερευνητές, δήμαρχοι, τοπικοί εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι οργανισμών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της οικονομίας.

Η εκδήλωση αυτή είναι μια στρατηγική πρωτοβουλία που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών (GUE/NGL). Οργανώθηκε ειδικά από 13 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ανήκουν σε 10 αντιπροσωπείες και εργάζονται μαζί για την GUE/NGL.

Ιστορικό: Υπάρχει μια εναλλακτική λύση

Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία αποτελείται από συνεταιρισμούς, ενώσεις, κοινωνικές επιχειρήσεις, ενώσεις εργαζομένων και άλλων ομάδων σε επίπεδο βάσης, αλλά και ανθρώπων ατομικά - Όλοι καθοδηγούνται από τις αρχές της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της συνεργασίας, της αμοιβαιότητας και της βιωσιμότητας.

Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση στο κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο της παραγωγής. Η ΚΑΟ δεν αντιλαμβάνεται την οικονομία ως στόχο, αλλά ως μέσο για την επίτευξη ατομικής και κοινωνικής ευημερίας και ανάπτυξης.

Επιπλέον, η ΚΑΟ έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την ποιότητα της δημοκρατίας προτείνοντας πλαίσια για την παραγωγή και την αναπαραγωγή που είναι πιο συμβατά με δικαιότερες και πιο βιώσιμες κοινωνίες.

Τον Μάιο του 2015, η GUE/NGL αποφάσισε να μετατρέψει την υποστήριξη της για την ΚΑΟ σε έναν από τους κύριους στρατηγικούς στόχους της για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2014-2019). Ως εκ τούτου, έχει θέσει τη διοργάνωση του πρώτου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ως έναν από τους κύριους στόχους της για το 2016, με στόχο την προώθηση της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των διαφόρων παραγόντων της ΚΑΟ στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς και τις δυνατότητές για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Περισσότερες δράσεις για τη στήριξη της ΚΑΟ αναμένεται να ακολουθήσουν, με την πρόθεση να προωθηθεί η εδραίωση και επέκταση της εντός της ΕΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28, Ιανουαρίου 2016 9:00 έως 18:30 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κτίριο JAN, με τις κύριες θεματικές ενότητες του συνεδρίου στην αίθουσα 6Q2, δείτε το πρόγραμμα για τις επιπλέον συνεδρίες.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων και η ζωντανή αναπαραγωγή τους εδώ: http://www.guengl.eu/news/article/events/european-forum-on-social-and-solidarity-economy-2016

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)