to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το προσφυγικό ζήτημα είναι ακόμη στην αρχή. Αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι στα εδάφη της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκονται μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και τους επόμενους μήνες ο αριθμός τους αναμένεται να υπερβεί το εκατομμύριο. Η ροή δεν προβλέπεται να σταματήσει ή να μειωθεί, αλλά να αυξηθεί. Και όμως η επίσημη Ευρώπη δείχνει να αδιαφορεί. Η χθεσινή σύνοδος κορυφής αποφάσισε την εγκατάσταση στα κράτη-μέλη 120.000 επιπλέον προσφύγων. Πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό!


Στην πραγματικότητα η απόφαση της συνόδου λήφθηκε για να μην υλοποιηθεί. Στο κείμενο της απόφασης διευκρινίζεται η κατανομή μόνο 66.000 προσφύγων. Οι υπόλοιποι θα κατανεμηθούν αργότερα, σε βάθος διετίας!..

Αλλά τα «ωραία» δεν σταματούν εδώ. Η Ουγγαρία αρνείται να δεχτεί τους πρόσφυγες που προβλεπόταν αρχικά, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πρέπει σε διάστημα ενός έτους (!!!) να υποβάλει προτάσεις για την ανακατανομή των προσφύγων που καταλογίστηκαν στην Ουγγαρία. Επιπλέον, οι χώρες υποδοχής θα έχουν τη δυνατότητα μείωσης του αριθμού των προσφύγων που πρέπει να υποδεχθούν σε περίπτωση «επείγουσας κατάστασης» στην επικράτειά τους!!! Αλήθεια, η κοροϊδία πώς αλλιώς περιγράφεται;

Υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος που μπροστά στα παραπάνω, δεν θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επίσημη Ευρώπη παίζει με τις ζωές αυτών των ανθρώπων; Σε λίγους μήνες, όταν ο χειμώνας θα πιάσει για τα καλά, οι πρόσφυγες δεν θα πνίγονται στο Αιγαίο.

Θα πεθαίνουν από τα κρυοπαγήματα, από την πείνα στα χιονισμένα ευρωπαϊκά βουνά, από τα οποία θα περνάνε, στο μαρτυρικό τους ταξίδι για να κερδίσουν τη ζωή που δεν μπορούσαν να έχουν στις πατρίδες τους ή θα τους σκοτώνουν οι φράχτες και οι φύλακές τους. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται και να εθελοτυφλεί.

Η επίσημη Ευρώπη έχει πλήρη συνείδηση του προβλήματος. Φροντίζει όμως να το αποποιηθεί, καθώς οι ισχυρές χώρες κάνουν ό,τι μπορούν για να το φορτώσουν στις πιο αδύναμες. Ανάμεσα στις τελευταίες βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία -ως πύλη εισόδου της προσφυγικής ροής- δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι το θύμα της εγκληματικής αναλγησίας των ισχυρών εταίρων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)