to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ευρωμπάσκετ 2015: Νίκη πρωτιάς για την Εθνική, 72-70 την Κροατία

Η Εθνική ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την "οικοδέσποινα" του 3ου ομίλου Κροατία, αλλά με εκπληκτική αντεπίθεση στο τέλος "σάστισε" τους γηπεδούχους, τους "βραχυκύκλωσε" και με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη, που πήρε όλα τα "μεγάλα" σουτ, νίκησε με 72-70 και είναι πια το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, καθώς μετρά "δύο στα δύο" έχοντας νικήσει την πιο δυνατή ομάδα του γκρουπ.


Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε αρκετά άστοχη, δεν είχε καλές επιθετικές επιλογές και δεν κατόρθωσε να ανακόψει το γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων στην αρχή, με αποτέλεσμα οι "χρβάτσκι" να προηγηθούν με 13-7, πριν μειώσει με ένα σερί 4-0 σε 13-11 ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Η άμυνα ζώνης των Κροατών συνέχιζε πάντως να αποτελεί "γρίφο" για τους διεθνείς, την ώρα που ο Σίμον "βομβάρδιζε" από την περιφέρεια (3/3 τρίποντα) και έστελνε τη διαφορά στο +9 (33-24) για την ομάδα του στο 18ο λεπτό, για να μειώσει τελικά η Εθνική σε 28-33 στο ημίχρονο, με τον Φώτη Κατσικάρη να έχει επιλέξει ένα "κοντό" σχήμα σε αυτό το διάστημα, χρησιμοποιώντας μαζί τουςΣλούκαΚαλάθη και Σπανούλη.

Ο ιδιαίτερα εύστοχος απόψε Ούκιτς με ένα τρίποντο και ο Χεζόνια με άλλα δύο έγραψαν το 49-39, την ώρα που ο Αντετοκούνμπο αποσυρόταν στον πάγκο με (αυστηρό) τέταρτο φάουλ, αλλά ένα φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο που κέρδισε ο Σπανούλης και εκτέλεσε ο... Μάντζαρης, επέτρεψε στην Ελλάδα να φτάσει στο 30΄ στο -6 (51-57) και να παραμείνει κοντά στο σκορ.

Από το 36ο λεπτό και ύστερα μόνο μια ομάδα έβγαλε καρδιά και ψυχή στο παρκέ της "Αρένα Ζάγκρεμπ", κι αυτή ήταν η ελληνική. Με τον "μπαρουτοκαπνισμένο" Σπανούλη να ηγείται της αντεπίθεσης και να σκοράρει 9 πόντους με 2 τρίποντα, 3/3 βολές η Εθνική μείωσε στο 36΄ σε 64-65.

Ο Σλούκας έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα (66-65) και ύστερα όλα πήραν το δρόμο τους, με τους πολύ έμπειρους διεθνείς να εκμεταλλεύονται άψογα το "πάγωμα" της εξέδρας και των αντίπαλων παικτών. Οι Πρίντεζης και Μπουρούσης έκαναν το 72-68 στο 39΄ και "κλείδωσαν" το παιχνίδι, δίνοντας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μια πολύ μεγάλη, μια "επαγγελματική" νίκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)