to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 24.05.2017

Πολιτική

Ευρωκοινοβούλιο: Στήριξη στο θέμα της ελάφρυνση του χρέους από Die Linke και Γερμανούς Πράσινους

Ο ευρωβουλευτής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Φάμπιο ντε Μάσι και μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και κάθε διαθέσιμα μέσο για να γίνουν επενδύσεις.


Ο ευρωβουλευτής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Φάμπιο ντε Μάσι και μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και κάθε διαθέσιμα μέσο για να γίνουν επενδύσεις. Τα ελληνικά ομόλογα θα πρέπει να επιτραπεί να αναχρηματοδοτηθούν ξανά από την ΕΚΤ. Ανάκαμψη της οικονομίας μπορεί να υπάρξει μόνον εαν τεθεί τέλος στην πολιτική των περικοπών. Η Ελλάδα διολισθαίνει προς την ύφεση, λόγω των πακέτων της υποτιθέμενης διάσωσης. Δεν υπάρχει κανένας δείκτης ο οποίος να παραπέμπει στη συνήθη ανάκαμψη κάθε χώρας, όπου δεν εφαρμόζεται πολιτική περικοπών»

Ο κ. Ντε Μάσι υποστήριξε επίσης ότι «η Ελλάδα χρειάζεται οικονομική ανάκαμψη αντί σταθερής ύφεσης. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι τα υποτιθέμενα δισεκατομμύρια της "βοήθειας" διατίθεται κατά 90% για την εξυπηρέτηση του χρέους και αποτέλεσαν στην πράξη σωτηρία για τις τράπεζες. Είναι παράλογο να δίνεις σε μια υπερχρεωμένη οικονομία νέα δάνεια για την εξόφληση παλαιών χρεών» πρόσθεσε.


«Η εξευτελιστική διελκυστίνδα σε βάρος του ελληνικού λαού συνεχίζεται. Το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν επιτρέπεται, όμως, πλέον να γίνεται μπαλάκι στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα. Όσο συνεχίζεται η καταστροφική πολιτική της λιτότητας, θα γίνεται ολοένα και πιο πιθανό ότι ελληνική κυβέρνηση δεν μπορέσει να εξοφλήσει τους δανειστές της. Για τη μονομερή πολιτική των περικοπών, την ευθύνη φέρει συνολικά ο μεγάλος συνασπισμός (χριστιανοδημοκρατών-σοσιαλδημοκρατών), όπως επίσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το μπλοκάρισμα όμως της ελάφρυνσης του χρέους οφείλεται πρωτίστως στον Γερμανό υπoυργό Οικονoμικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η ελάφρυνση του χρέους δεν πρέπει να συνδέεται με νέα μέτρα αυστηρής λιτότητας, αλλά με μια ευρεία μεταρρύθμιση της ελληνική διοίκησης» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) στο Ευρωκοινοβούλιο Σβεν Γκίγκολντ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)