to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ευρεία σύσκεψη για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης των αποβλήτων στην Ηλεία

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του Υφυπουργού ΕΣΔΑ κ Γιάννη Μπαλάφα και του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη, με θέμα την ταχύτερη επίλυση του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης των αποβλήτων στην Ηλεία.


Συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Βαγγέλης Καπετάνιος, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Χριστίνα Μπαριτάκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διονύσης Παναγιωτόπουλος, ο Αντιπεριφειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γιωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής, ο Δήμαρχος Ολυμπίας κ. Ευθύμιος Κοτζιάς, αρμόδιοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ίλιδος (Αμαλιάδα) και άλλοι.

Ο κ. Κουρουμπλής συγκάλεσε την σύσκεψη αυτή λόγω της επείγουσας ανάγκης αφενός να εξαλειφθεί το ταχύτερο δυνατό, η παραμικρή απειλή της Δημόσιας Υγείας των πολιτών της Ηλείας και ειδικά των παιδιών εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος που παρουσιάζει η διαχείριση σκουπιδιών στην περιοχή και αφετέρου η ανάγκη ετοιμότητας της περιοχής πριν τις 21 Απριλίου οπότε και θα φιλοξενηθεί, εκεί, η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».

Ο Υπουργός ΕΣΔΑ κ. Κουρουμπλής, τόνισε ότι δεν θα ανεχθεί να εκτίθεται ο πληθυσμός της περιοχής στους όποιους κινδύνους της υγείας του και τόνισε κατηγορηματικά ότι «όπως και να ‘χει λύση θα βρεθεί» ώστε να επιτευχθούν οι δύο παραπάνω στόχοι.

Έθεσε, μάλιστα, στους παράγοντες της Ηλείας θέμα πατριωτικού καθήκοντος απέναντι στον τόπο τους και τους πολίτες τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπερθεμάτισε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει λύση, εφικτή τεχνικά, συμφέρουσα οικονομικά και ευέλικτη χρονικά για να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Καπετάνιος υπογράμμισε πως ο ΧΥΤ, θα λειτουργήσει με την προσωρινή λύση της μηχανικής επεξεργασίας με ορίζοντα την οριστική επίλυση του προβλήματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)