to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ευρεία - ευρύτατη προοδευτική παράταξη

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο ελληνικός λαός έδειξε ότι και μας πιστεύει και μας εμπιστεύεται


Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο ελληνικός λαός έδειξε ότι και μας πιστεύει και μας εμπιστεύεται. Δεν συγχώρεσε τα λάθη και τις αστοχίες μας, αλλά μας δίνει το περιθώριο και την ευκαιρία που χρειαζόμαστε για να χτίσουμε ισχυρές βάσεις για την επόμενη κρίσιμη μέρα, ως ο κεντρικός φορέας ελπίδας της Προοδευτικής Παράταξης.

Σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης οφείλουμε να χτίσουμε μια νέα μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να προασπίσουμε τις κατακτήσεις μας από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να οργανώσουμε με καλύτερους όρους τη δημοκρατική και κοινωνική αναδιάταξη απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και ως παράταξη, και ως κοινωνία και χώρα.

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας περιόδου. Η νέα Αριστερά του μέλλοντος χρειάζεται συμμαχίες, πρόγραμμα και στρατηγική, κι αυτό νομίζω είναι το σχέδιο που όλοι μαζί υπηρετούμε στο κόμμα. Χρειάζεται βέβαια να οργανωτικά να δούμε πως θέλουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, να ανασυγκροτηθούμε και να αντιστοιχηθούμε με την κοινωνία, να προχωρήσουμε σε έναν ανοιχτό προσυνεδριακό διάλογο, να προχωρήσουμε υπεύθυνα, τεκμηριωμένα και μαχητικά στην προστασία του κόσμου της εργασίας, σε ένα μαζικό και ανοιχτό κόμμα.
Αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησής μας αποδείξαμε σε πολλές περιπτώσεις ότι και το διάλογο επιθυμούμε, και όταν ωριμάζουν οι συνθήκες προχωράμε σε συγκεκριμένες επιλογές. Και στην ΕΕ, στο Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διαμορφώσαμε κανάλια επικοινωνίας με τους σοσιαλδημοκράτες και τους πράσινους, και θέσαμε ως προτεραιότητα να διευρύνουμε τις συμμαχίες μας απέναντι στο δίπολο νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς. Οι συμμαχίες που μεθοδικά χτίσαμε αυτά τα χρόνια, με προεξάρχοντα το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, απέδωσαν και αποδίδουν καρπούς.

Είμαστε ένα κόμμα της ευρύτατης Αριστεράς, με προέλευση και ραχοκοκκαλιά τις ιδέες της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς, εκφράζοντας παράλληλα κι ένα σημαντικό μέρος της σοσιαλδημοκρατίας και των ανθρώπων της κεντροαριστεράς και της οικολογίας . Αυτό το έχουν αναγνωρίσει οι συνομιλητές μας στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, ο Σάντσεθ στην Ισπανία, ο Κόστα στην Πορτογαλία, ο Κόρμπιν στη Μεγάλη Βρετανία, κι άλλοι σοσιαλιστές ηγέτες που αναγνωρίζουν την ανάγκη στρατηγικής συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων.
Όλοι μας, συλλογικά και ατομικά, πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστεί σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Να δουλεύουμε καθημερινά με δημιουργικό τρόπο, με μέθοδο και πλάνο, να είμαστε παρόντες και παρούσες για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας, της κοινωνικής πλειοψηφίας και να διευρύνουμε τις κοινωνικές κατακτήσεις των πολιτών.

Το προσκλητήριό μας είναι ευρύ και ανοιχτό, και αφορά όλους τους πολίτες. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις επιθυμίες, τα όνειρα, τις επιδιώξεις και τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στη χώρα μας. Για να το καταφέρουμε αυτό, οφείλουμε πρώτα και κύρια να διαμορφώσουμε έναν αληθινά μαζικό φορέα, όπου ο κάθε ένας και η κάθε μία θα έχει ρόλο, θα συμβάλλει, θα μάχεται για τις ιδέες, τις διεκδικήσεις, τους στόχους μας. 

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι βουλευτής στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)