to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:59 | 17.06.2015

Πολιτική

Ευρεία δημοσιότητα στην επίσκεψη Φάιμαν στην Ελλάδα δίνουν τα αυστριακά ΜΜΕ

Στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους οι αυστριακές εφημερίδες αναφέρονται πλέον διεξοδικά στις συνομιλίες του Καγκελάριου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και στη συνάντησή του νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και στις επισκέψεις του το πρωί στο Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, στον Ευαγγελισμό και στο Παιδικό Χωριό SOS.


Ευρεία δημοσιότητα στη σημερινή επίσκεψη του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, στην Αθήνα, δίνεται σε όλα τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (όπου είναι απόψε πρώτη είδηση), όπως επίσης στα σημερινά δημοσιεύματα των αυστριακών εφημερίδων.

Στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους οι αυστριακές εφημερίδες αναφέρονται πλέον διεξοδικά στις συνομιλίες του Καγκελάριου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και στη συνάντησή του νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και στις επισκέψεις του το πρωί στο Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, στον Ευαγγελισμό και στο Παιδικό Χωριό SOS.

Στην σχετική ειδησεογραφία τους οι αυστριακές εφημερίδες επικαλούνται ως πηγή τους και το ΑΠΕ-ΜΠΕ - του οποίου τις σχετικές ειδήσεις αναμετέδωσε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) - ενώ κάποιες εφημερίδες ("Ντερ Στάνταρντ" και "Κουρίρ") παραπέμπουν εκ νέου σε σημεία της αποκλειστικής συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη Δευτέρα ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Στα δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών εκδόσεων, τονίζονται μεταξύ άλλων, η κατανόηση του Καγκελάριου για τη γραμμή που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση και η συμπαράστασή του με δηλώσεις του προς τον ελληνικό λαό, όπως επίσης οι θέσεις του εναντίον του ενδεχομένου περαιτέρω περικοπών στο ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα. Αναφέρεται επίσης η θέση του, ότι θα πρέπει να γίνουν μέχρι τέλους προσπάθειες για έναν συμβιβασμό που να σέβεται και τις δύο πλευρές, και επένδυση στην κρίση για μια διαφορετική πολιτική.

Στις σημερινές έντυπες εκδόσεις των αυστριακών εφημερίδων χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι των εκτενών δημοσιευμάτων, στα οποία γίνονται συγχρόνως διεξοδικές αναφορές στις τελευταίες εξελίξεις: "Ο ισχυρότερος σύμμαχος της Αθήνας" είναι ο τίτλος της "Ντι Πρέσε", που σημειώνει πως κανένας άλλος Ευρωπαίος αρχηγός κυβέρνησης δεν δείχνει τόση κατανόηση για το αίτημα των Ελλήνων να δοθεί τέλος στην πολιτική της λιτότητας.

"Ο Τσίπρας ελπίζει τώρα στην υποστήριξη του Φάιμαν" είναι ο τίτλος στην "Ντερ Στάνταρντ", η οποία τονίζει ότι "το πρόγραμμα του Αυστριακού καγκελαρίου στην Αθήνα, έχει προφανώς στόχο να ταρακουνήσει τους πιστωτές, καθώς, όπως δήλωσε και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ελλάδα αποτελεί μια προειδοποίηση για το τί συμβαίνει όταν εφαρμόζεται μόνο λιτότητα".

Η "Κλάινε Τσάιτουνγκ", με σε δημοσίευμα με τίτλο "Ο τελευταίος φίλος του Αλέξη Τσίπρα" , σημειώνει πως κανένας άλλος Ευρωπαίος πρωθυπουργός δεν δείχνει τόση κατανόηση για την κατάσταση της Ελλάδας, ενώ η "Βίνερ Τσάιτουνγκ" επισημαίνει ότι ο Αυστριακός καγκελάριος επισκέπτεται την Αθήνα με ρόλο διαμεσολαβητή, και ότι θεωρείται φίλος της Ελλάδας που δείχνει κατανόηση για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Η "Έστεραιχ" προβάλλει δηλώσεις του Καγκελάριου στην εφημερίδα ότι "φυσικά και χρειαζόμαστε αποτελέσματα για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και οι μεσοπρόθεσμες λύσεις απαιτούν να χαράξουμε με την Ελλάδα, για παράδειγμα, ένα πενταετές σχέδιο, ενώ είναι επικίνδυνες όλες οι φωνές που λένε ότι δεν θα καταφέρουμε να βρούμε λύση και για αυτό πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα του Grexit. Η αλληλεγγύη για μένα είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)