to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 29.07.2020

Πολιτική

Ευκλ.Τσακαλώτος: Προστασία α' κατοικίας με ΣΥΡΙΖΑ Vs Προστασία α' κατοικίας με ΝΔ (βίντεο)

«Ο Χρ.Σταϊκούρας είναι ο μόνος ΥΠΟΙΚ από το 2010 και μετά που δικαιούται να έχει τον τίτλο "Ο υπουργός των Πλειστηριασμών"», υπογράμμισε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - «Άλλο οι πλειστηριασμοί γενικά και άλλο οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας και σπιτιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων»


«Ο κ. Μητσοτάκης με κατηγόρησε σήμερα στη Βουλή ψευδώς ότι έχω δεσμευτεί σε κατάργηση της πρώτης κατοικίας. Και το έκανε διαβάζοντας αποσπασματικά κείμενο του Eurogroup, εμπνευσμένος από τις χειρότερες στιγμές της "μονταζιέρας" του κ. Μουρούτη. Όπως αποσπασματικά διάβασε στην συνέχεια και ο κ. Σταϊκούρας κομμάτια από διάφορες παλιότερες τοποθετήσεις μου», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε παρέμβασή του στη Βουλή.

Ο ίδιος, επεσήμανε ότι «επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, παραθέτω τι έλεγαν τα κείμενα της Ενισχυμένης Εποπτείας επί ημερών μας και επί ημερών τους:

«Ιούνιος 2019 - Προστασία πρώτης κατοικίας με ΣΥΡΙΖΑ: «Χαιρετίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εναρμονίσουν και να βελτιώσουν τους προσεχείς μήνες με ολιστικό τρόπο τα σχήματα πτώχευσης και αφερεγγυότητας. [σημ. πλαίσιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους]» σελ. 45. 

» Καμία δέσμευση για κατάργηση της προστασίας ξεκάθαρη δέσμευση για ολιστικό πλαίσιο. Άρα η δικιά μας παρέμβαση ήταν μια πραγματική γέφυρα όπου στην άλλη όχθη του ποταμού θα συνέχιζε να υπάρχει προστασία της κύριας κατοικίας. 

» Νοέμβριος 2019- Προστασία πρώτης κατοικίας με ΝΔ: «Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, θα διασφαλίζεται η ελεύθερη επιβολή όλων των εξασφαλίσεων, (σημ. εννοεί πλειστηριασμούς) συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας.» σελ. 20-21

Μάιος 2020 -Προστασία πρώτης κατοικίας με ακόμη περισσότερη ΝΔ: «Το σχέδιο κώδικα περιέχει επίσης πρόταση για σχέδιο πώλησης και εκμίσθωσης, σύμφωνα με το οποίο η κύρια κατοικία των επιλέξιμων δανειοληπτών θα μπορούσε να αγοραστεί από κρατική οντότητα και να εκμισθωθεί στον οφειλέτη, με δυνατότητα επαναγοράς, ενώ οι ευάλωτοι επιλέξιμοι δανειολήπτες θα δικαιούνται επιδότηση για το ενοίκιο του μισθωμένου ακινήτου.» σελ. 111 (Δηλαδή κάποιοι θα δικαιούνται επιδότηση ενοικίου για το πρώην σπίτι τους)».

«Τούτων δοθέντων, ο Χρ.Σταϊκούρας είναι ο μόνος υπουργός Οικονομικών από το 2010 και μετά που δικαιούται να έχει τον τίτλο "Ο  υπουργός των Πλειστηριασμών". Γιατί άλλο οι πλειστηριασμοί γενικά και άλλο οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και σπιτιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», τόνισε καταλήγοντας ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)