to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:04 | 14.10.2022

Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Απάντηση στις ειρωνείες Μητσοτάκη - «Θα τα πούμε στη Βουλή σε λίγες μέρες»

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωτολογία του - Η καυστική απάντηση που έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος


«Το να μας ειρωνεύεται ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του που χρεοκόπησαν τη χώρα για ανεδαφικές προβλέψεις είναι προκλητικό» τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωτολογία του ανέφερε: «Τι έλεγε ο κ. Τσακαλώτος τον Μάιο του 2020; Δεν τον βλέπω στην αίθουσα. Ανεδαφική η πρόβλεψη για ανάπτυξη 5,1% το 2021. Αυτά δεν λέγατε; Που έκλεισε η ανάπτυξη κύριε Τσίπρα; 8,3%.

Τι λέγατε τον Ιούνιο του ’20; Τα έχω εδώ όλα. Να σας τα θυμίσω. Χιλιάδες λουκέτα και ανέργους προεξοφλούσατε. Σε δύο χρόνια η ανεργία έπεσε στο 12,2%.

Εσείς πάλι μιλήσατε για χρέος. Προβλέπατε ότι το χρέος μας με τη λήξη της πανδημίας, πού θα ήταν, κ. Τσίπρα; Το χρέος θα ξεπεράσει το 200% και δεν θα υποχωρήσει, λέγατε με στεντόρεια φωνή. Για να φτάσουμε τώρα να έχουμε τη γρηγορότερη αποκλιμάκωση δημοσίου χρέους στην Ευρώπη και το χρέος μας να είναι στο 169% του ΑΕΠ με διαρκείς τάσεις αποκλιμάκωσης. Μπράβο σας, σε όλα μέσα πέσατε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν άφησε αναπάντητους τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας παράλληλα «ραντεβού» στη Βουλή σε μερικές μέρες.

«Έμαθα ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε εμένα στη Βουλή. Μίλησε για μια δήλωσή μου τον Μάιο του 2020.

Τον Μάιο του 2020 είχα πει ότι ήταν ανεδαφική η πρόβλεψή σας για ύφεση μόλις 4,7% και για ανάπτυξη το 2021 μεγαλύτερη από την ύφεση του 2020. Όντως ήταν ανεδαφική. Η ύφεση το 2020 ήταν σχεδόν διπλάσια (9%, το οποίο είναι κάπως μεγαλύτερο από το 4,7%). Η δε ανάπτυξη το 2021 δεν καταφέρατε να είναι μεγαλύτερη από την ύφεση. Εκτός αν το σχέδιο ήταν να φτάσετε την ύφεση στο 25% (ξανά) για να έχει μεγάλη ανάπτυξη μετά» σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συμπλήρωσε:

«Σε κάθε περίπτωση το να μας ειρωνεύεται ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, που χρεοκόπησαν τη χώρα, για ανεδαφικές προβλέψεις είναι προκλητικό.

Όπως προκλητικό είναι να μιλάει για το χρέος.

Το οποίο μειώνεται γιατί κάποιοι φρόντισαν να σταθεροποιήσουν τα επιτόκια και αυτό είναι ευλογία σε υψηλό πληθωριστικό περιβάλλον.

Όλα αυτά θα τα πούμε και στη Βουλή σε λίγες μέρες. Όπως και θα συζητήσουμε και ποιοι ωφελούνται από την όποια ανάπτυξη».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέληξε λέγοντας: «Αν δεν ξέρει ο κ. Μητσοτάκης για ποιον λόγο απουσίαζα σήμερα, θα μπορούσε να ρωτήσει πριν ειρωνευτεί. Αλλά ποιος έχασε την ευγένεια για να την βρουν οι άριστοι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)