to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 02.07.2019

Πολιτική

Ευκλ. Τσακαλώτος: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να αντιστραφεί (βίντεο)

«Δεν είναι καιρός για μηνύματα, αλλά είναι ο καιρός να αποφασίσουμε για τις ζωές μας, για τα παιδιά μας και για τους νέους»


Την πεποίθησή του ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να αντιστραφεί εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Τσακαλώτος μιλώντας χτες το βράδυ σε πολιτική εκδήλωση στο λιμάνι της Καλαμάτας.

«Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αντιστρέφεται αλλά δεν μπορεί να το αντιστρέψει ούτε ο Αλέξης ούτε ο Ευκλείδης αν δεν έχουμε τη δικιά σας βοήθεια. Στη διαπραγμάτευση δε θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα χωρίς τον Αλέξη αλλά και η διαπραγματευτική ομάδα και ο Αλέξης δε θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα χωρίς τους βουλευτές μας που σήκωσαν ένα τόσο μεγάλο βάρος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

«Δεν είναι καιρός για μηνύματα, αλλά είναι ο καιρός να αποφασίσουμε για τις ζωές μας, για τα παιδιά μας και για τους νέους» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Στη συνέχεια επέκρινε «τη Ν.Δ. και τα συντηρητικά κόμματα στην Ευρώπη, που έλεγαν ότι θα μειώσουν τους φόρους και θα έχουμε ανάπτυξη, αλλά έκαναν φοροελαφρύνσεις για τους λίγους και λιτότητα για τους πολλούς και στο τέλος προχωρούσαν και σε περικοπές κοινωνικών δαπανών”. Ακολούθως στάθηκε στο ότι η Ν.Δ. δεν θέλει να τοποθετηθεί σε σημαντικά ζητήματα, όπως οι ιδιωτικές συντάξεις και η φορολογική πολιτική αναφέροντας: “Μπορείτε να τρέξετε, αλλά δεν μπορείτε να κρυφτείτε».

Ιδιαιτέρως αιχμηρός προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε καλή λύση, ιδιαίτερα για τη Μακεδονία. Όπως είπε, «ο Μητσοτάκης, ο Δένδιας και ο Χατζηδάκης δεν την θεωρούν κακή, αλλά τα έκαναν όλα για πολιτικούς λόγους και για να πάρουν ψήφους».

Αναφερόμενος στον δικό του τομέα, την οικονομία, τόνισε: «Ενώ αυτοί μας άφησαν 1,5 δισ. τον Γενάρη του 2015, εμείς αφήνουμε 31 δισ. Δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους, αλλά θέλουμε η Ελλάδα να έχει σταθερότητα».

Τέλος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο τις φοροελαφρύνσεις, αλλά και το κοινωνικό κράτος. Η περίθαλψη είναι δικαίωμα και όχι προϊόν, που το παίρνουν όσοι έχουν χρήματα».

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των 7 υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.

Με πληροφορίες από eleftheriaonline.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)