to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:05 | 20.12.2018

Πολιτική

Ευχαριστούμε θερμά τα κανάλια που οι πολίτες ψάχνουν αλλού για να ενημερωθούν!

Είναι πολλές οι θετικές ειδήσεις και τα κανάλια χάσανε το μέτρημα.... Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο και οι τουρκικές προκλήσεις, οι αντιδράσεις για τις τροπολογίες στη Βουλή, οι αντιδράσεις μετά την επίθεση στον διαιτητή Θ. Τζήλο, η παρουσία του πρωθυπουργού στην 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, το Μακεδονικό, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


«Πνοή σταθερότητας» ο EastMed, το μήνυμα των τριών ηγετών από το Ισραήλ

«Η συνεργασία για τον αγωγό East Med ανοίγει τον δρόμο της ειρήνης και της σταθερότητας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας - Σύμφωνα με το Νίκο Αναστασιάδη, η υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2019, αφού τύχει πρώτα της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Στην Κνωσό της Κρήτης η επόμενη τριμερής συνάντηση, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου (αναλυτικά)


 

Το σύστημα μόνιμων διορισμών 15.000 εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Εξαπολύοντας πυρά κατά των συνδικαλιστικών Οργανώσεων οι οποίες «δεν εμφανίστηκαν στην προγραμματισμένη συνάντηση» το πρωί της Πέμπτης - «Η άρνησή τους να προσέλθουν στη συνάντηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, μετά από δέκα χρόνια αδιοριστίας, που αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα (μονίμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς) αλλά και τις χιλιάδες των αδιόριστων εκπαιδευτικών προκαλεί πολλά ερωτηματικά», αναφέρει συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έξω από το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας (αναλυτικά)


 

Στα 1,9 δισ. ευρώ ο «ΦιλόΔημος»: Απολογισμός των έργων που επιτελέστηκαν

Στα 1,9 δισ. ευρώ ο «ΦιλόΔημος» - Επιπλέον 81 εκατ. ευρώ με τρεις νέες Προσκλήσεις - Νέες εντάξεις έργων ύψους 200 εκατ. ευρώ για ύδρευση, αποχέτευση, αγροτική οδοποιία, ΧΑΔΑ και ανέγερση σχολείων (αναλυτικά)


 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δικαιώνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τη Σαρία

Η καταδίκη της Ελλάδας για την υποχρεωτική Σαρία αφορά στο διάστημα 2008-2013 απαντούν τα αρμόδια υπουργεία. Η περίοδος διέπονταν από το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε πριν τη ψήφιση του ν. 4511/2018 από την παρούσα κυβέρνηση για την προαιρετική εφαρμογή της Σαρία. Για άγνοια των αυτονόητων από τις ελληνικές κυβερνήσεις επί δεκαετίες κάνει λόγο η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (αναλυτικά)


 

Απειλές για τη ζωή του δέχτηκε ο Ν. Κοτζιάς - Αλ. Τσίπρας: Κατήφορος του τυφλού εθνικισμού

Απειλές από αγνώστους για τη ζωή του δέχτηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς - Αλ. Τσίπρας: «Οι απειλές κατά της ζωής του Νίκου Κοτζιά είναι άλλη μια απόδειξη για το πού οδηγεί ο κατήφορος του τυφλού εθνικισμού και η καλλιέργεια του μίσους» (αναλυτικά)


 

Ο Ν. Βούτσης εξήγησε τους λόγους για την κατάθεση του όγκου τροπολογιών σε κατεπείγον νομοσχέδιο

Συζητήθηκαν όλες οι προτάσεις της ΝΔ και δεν θα είχε λόγο ισχυρής ένστασης, αν μελετούσε τι γινόταν στο παρελθόν, είπε ο πρόεδρος της Βουλής (αναλυτικά)


 

«Να βρει το θάρρος ο Μητσοτάκης να πει ποιος χρηματοδότησε τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, όπως και το "Πρώτο Θέμα"»

Ο εκδότης της Documento, Κώστας Βαξεβάνης, μίλησε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο (αναλυτικά)


 

«Ο νέος ενιαίος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις»

"Ο νέος ενιαίος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, δηλαδή θα καταργήσουμε ταυτόχρονα τον λεγόμενο υποκατώτατο μισθό για τους νέους έως 25 ετών" τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε δηλώσεις της, λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση που είχε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στα γραφεία του Συνδέσμου. (αναλυτικά)


 

Μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο - Για «ψευτοτσαμπουκάδες» έκανε λόγο ο Π. Καμμένος

Σωρεία υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τουρκικά αεροσκάφη - Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής αύριο (αναλυτικά)


 

Μετά τη μαφιόζικη επίθεση στον Θ. Τζήλο: Αποχή αποφάσισαν οι διαιτητές

Aποχή ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη οι διαιτητές, αναβάλλεται η 15η αγωνιστική λόγω της επίθεσης στον Θ. Τζήλο, ο οποίος πήρε εξιτήριο πήρε το πρωί της Πέμπτης, ενώ την Παρασκευή θα γίνει επανέλεγχος της κατάστασής του - «Καμία ανοχή σε αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν νόμους μαφίας», το μήνυμα Βασιλειάδη (αναλυτικά)


 

«Η Πρωτοβάθμια Φοντίδα Υγείας θα προχωρήσει παρά τα εμπόδια»

Τη διαβεβαίωση ότι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης κανονικά στις υπηρεσιές υγείας το 2019, παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στην οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. (αναλυτικά)


 

Άνοιξε ο δρόμος για την προμήθεια 92 σύγχρονων αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΑ μέσω της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε την ένταξη της πράξης «Προµήθεια νέων οχηµάτων ΟΑΣΑ» στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση της Περιφερειακής Κινητικότητας και των Πολυτροπικών Μεταφορικών Συνδέσεων της Περιφέρειας Αττικής» του ΕΠ «Αττική 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) (αναλυτικά)


 

Θετικά νέα από τα νοσοκομεία

H χθεσινή ημέρα, 19 Δεκεμβρίου 2018, είχε κι αυτή τα δικά της καλά νέα, όπως κάθε σχεδόν ημέρα τα τελευταία χρόνια που αναλάβαμε το δύσκολο έργο να σηκώσουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας στα πόδια του από την περιδίνηση και κατάρρευση που το παραλάβαμε, αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη (αναλυτικά)


 

Παράταση ισχύος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό μέχρι 31/12

Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα, ακόμη κι αν δεν συμφωνήσουν όλοι οι πιστωτές και να γίνει μια πλήρης ρύθμιση και για τραπεζικά δάνεια και για το Δημόσιο κλπ, να μπορεί να υπάρξει ρύθμιση δανείων μόνο με το Δημόσιο ή φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης κάτι το οποίο αφορά πάρα πολλούς ενδιαφερόμενους. Βεβαίως (αυτό ισχύει) εάν οι οφειλές προς το Δημόσιο αντιπροσωπεύουν ένα ποσό μεγαλύτερο του 15% των συνολικών οφειλών. (αναλυτικά)


 

«Με υψηλότερο τίμημα και τη θέση του προέδρου στο Δημόσιο»: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η εξαγορά του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ από την κοινοπραξία «SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings S.A.» με την καταβολή του τιμήματος των 535 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)


 

Τι προβλέπουν οι δύο τροπολογίες για τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Τη δυνατότητα μεταφοράς του ενεργού προσωπικού της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και την έναρξη ισχύος προγράμματος ειδικής επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για όσους εργαζόμενους στην εταιρεία έχουν συμπληρώσει το 56ο έτος της ηλικίας τους και μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός πενταετίας, προβλέπουν οι τροπολογίες (αναλυτικά)


 

Διευκρινίσεις για την προστασία των επιδοτήσεων των αγροτών

«Κλείσαμε ένα νομοθετικό κενό που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια», τόνισε ο Στ. Αραχωβίτης σχετικά με το ακατάσχετο των 7.500 ευρώ των αγροτικών επιδοτήσεων (αναλυτικά)


 

ΟΠΕΚΕΠΕ: 878 εκατ. ευρώ για τη βασική και πράσινη ενίσχυση και για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώνονται σήμερα τα χρήματα της βασικής και πράσινης ενίσχυσης (αναλυτικά)


 

Η ΕΡΤ προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα

Η Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων της ΕΡΤ ΑΕ, ανταποκρινόμενη στο καθήκον της διευκόλυνσης της άσκησης των δικαιωμάτων του κοινού, των εργαζομένων και των συνεργατών της Εταιρείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού 679/2016, εγκαινιάζει τον εταιρικό ιστότοπο dpo.ert.gr. (αναλυτικά)


 

Για «θετικές εξελίξεις ως προς την επανένταξη του Ντυνάν στο δημόσιο», μιλούν οι εργαζόμενοι

Ανέστειλαν την προγραμματισμένη για σήμερα κινητοποίησή τους προς την Τράπεζα Πειραιώς (αναλυτικά)


 

Τελεσίδικη καταδίκη χρυσαυγίτη για την επίθεση σε εκλεγμένο με το ΚΚΕ δημοτικό σύμβουλο

Ο Ευ. Στεφανάκης καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία για την επίθεση χρυσαυγιτών με σιδερογροθιά στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στις 12/6/2012 (αναλυτικά)


 

Η Ρένα Δούρου στα εγκαίνια της σύγχρονης παιδικής χαράς στην οδό Αναξαγόρα στον Ταύρο

Τα σημερινά εγκαίνια είναι μια ακόμη μικρή ‘νίκη’ για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας (αναλυτικά)


 

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλεται αύριο η 6η δόση του επιδόματος Παιδιού 2018

Καταβάλλεται αύριο η 6η δόση του επιδόματος Παιδιού 2018 σε 886.268 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα (αναλυτικά)


 

«Η Περιφέρεια Αττικής αποκαλύπτει το ψέμα για τον διαγωνισμό οδικής ασφάλειας»

«Αυτή είναι η 'ξεροκέφαλη' πραγματικότητα έστω κι αν ορισμένους δεν τους βολεύει» (αναλυτικά)


 

ΔΕΗ: Ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας εμφανίζουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου

Την ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας του Ομίλου ΔΕΗ στο 9μηνο του 2018, τη μείωση του χρέους και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της επιχείρησης επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου (αναλυτικά)


 

Ολοκληρώνεται η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα υγρά καύσιμα

Στην ομιλία του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημείωσε πως με τη σημερινή τροπολογία ξεκινά η επιδότηση των καυσίμων πιλοτικά στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά με εφαρμογή στη συνέχεια, σε όλα τα νησιά της χώρας (αναλυτικά)


 

«Η κυβέρνηση, παρόλη τη δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε, κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα του ΤΑΠ»

Απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη με θέμα την πολιτική του ΥΠΠΟΑ για τη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος (αναλυτικά)


 

Το Πεδίο του Άρεως «φοράει» ξανά τα γιορτινά του: 22/12 έως 03/01

Χριστούγεννα στο Πεδίο του Άρεως με την Περιφέρεια: το μητροπολιτικό πάρκο της Αττικής «φοράει» και φέτος τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους με ξεχωριστές εκδηλώσεις, από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 έως την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2018. (αναλυτικά)


 

Η Ελλάδα ζητεί πρόσβαση στο πόσιμο νερό για όλους

Επισημάνθηκε ότι η ισότιμη πρόσβαση σε καθαρό και οικονομικά προσιτό νερό είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων (αναλυτικά)


 

Εύσημα της ΕΕ στην Ελλάδα για την πρόοδό της στις υποδομές υγρών αποβλήτων

Ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος συναντήθηκε εχθές στις Βρυξέλλες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Γενικών Διευθύνσεων Περιφερειακή Πολιτικής και Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επικεφαλής την Αν. Γεν. Δ/ντρια Περιβάλλοντος κ. Joanne Drake και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις ως προς τον εθνικό σχεδιασμό των βιολογικών καθαρισμών των οικισμών Γ’ προτεραιότητας (δηλ. των οικισμών από 2.000 έως 15.000 κατοίκους). (αναλυτικά)


 

Δύο τροπολογίες από τον Γ. Βασιλειάδη, για κάρτα φιλάθλου και χρηματοδότηση μεγάλων διοργανώσεων

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, δύο τροπολογίες που αφορούν τη χρηματοδότηση οργανωτικών επιτροπών μεγάλων διοργανώσεων και την κάρτα φιλάθλου. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)