to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 27.03.2018

Πολιτική

To «ευχαριστώ» των πυροσβεστών πενταετούς θητείας στην Όλγα Γεροβασίλη (βίντεο)

Οι πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο, όπου διεξάγεται το 11ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, όχι για να διαμαρτυρηθούν αλλά για να επικροτήσουν την απόφαση για μονιμοποίηση τους...


Mε πυροσβέστες πενταετούς θητείας συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έξω από ξενοδοχείο, όπου διεξάγεται το 11ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Περίπου είκοσι πυροσβέστες με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ενωσης Πενταετών Πυροσβεστών Ελλάδας, Γιώργο Καστανίδη, πήγαν στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη και ζήτησαν να συναντηθούν με την υπουργό.

Η κ. Γεροβασίλη κατευθύνθηκε στην είσοδο και συνομίλησε μαζί τους.

Απευθυνόμενη στους πυροσβέστες η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι δόθηκε μια μεγάλη μάχη για να αποκατασταθεί η αδικία που ίσχυε τόσα χρόνια εις βάρος τους, και δήλωσε χαρούμενη για το γεγονός δικαιώθηκε ο αγώνας των ίδιων, αλλά και της κυβέρνησης.

Ο κ. Καστανίδης είπε ότι ήταν μια αυθόρμητη αντίδρασή τους, όπως σε άλλες περιπτώσεις κάνουν πορείες για να διεκδικήσουν αιτήματα, ζήτησε να βρεθεί λύση «ομογενοποίησης» και για τους άλλους 1.500 πυροσβέστες που ανανεώθηκε θητεία τους, για να δουλεύουν σωστά οι σταθμοί της Πυροσβεστικής, και σημείωσε: «Εμείς είμαστε εδώ και σαν συνδικαλιστές για να επικροτούμε, όταν γίνεται πραγματικά δουλειά, κι αυτό κάνουμε».

«Αυτό που έγινε δεν είναι ότι το ζητήσαμε και απαιτήσαμε, ήταν ο νόμος, που έστω και ένα χρόνο μετά, κατάφερε η κ. Γεροβασίλη και με διαπραγματεύσεις και αυτό που μας υποσχέθηκε [...] κατάφερε και μας εξαίρεσαι από τον κανόνα των προσλήψεων, που έπρεπε να ισχύει από την ώρα που έγραφε ο νόμος ότι θα μονιμοποιηθούμε και τώρα είναι σε διαδικασία και περιμένουμε να εκδοθεί η ΚΥΑ για να γίνει η μονιμοποίησή μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Γιώργος Καστανίδης, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

«Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των δημοσιονομικών της χώρας προσπαθούμε σε κάθε ρωγμή, σε κάθε χαραμάδα αυτής της διαδικασίας να λύνουμε προβλήματα και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξέρουμε ότι μετά από λίγους μήνες θα είμαστε και σε μια άλλη κατάσταση στη χώρα, γιατί η μεταμνημονιακή Ελλάδα μάς χρειάζεται όλους όρθιους» συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)